Kabe Imperial 780 DGLE B10: När bara det bästa är gott nog

Kabe Imperial 780 DGLE B10: När bara det bästa är gott nog

Publicerad

Nu är det dags för Kabes mest påkostade serie Imperial att hamna under Husvagn & Campings lupp. Det handlar om en husvagnsmodell med extra guldkant – 780 DGLE.

Husvagn & Camping har de senaste åren testat såväl Classic som Royal och ett par ädelstenar i Kabes digra sortiment – men ingen Imperial, förrän nu.

Och det går inte att bli annat än imponerad. På redaktionen har vi alltid tyckt att ovan nämnda syskonserier har varit fullsmockade med användarvänliga komponenter som gör campinglivet till en fest.

Imperial är mer än så. Den är som att gå på bal med celebriteter från när och fjärran.

Smart bordsfunktion och hög komfort i sittgruppen. Kan det bli så mycket bättre?

Utöver alla godsaker som exempelvis lyxiga Royal har i sitt grundutförande får du så mycket mer i en Imperial.

Här kan du nämligen även ta del av Kabe Premium Sound System, en soffa med slide-out-funktion (jösses vilken komfort), skinnklädsel, keramisk spoltoalett och mikrovågsugn.

Var det slut där? Nej, lägg även till Kabe AutoDrain (ett system där vattnet töms automatiskt), zonvärme, aircondition Fresh Jet, 15-tumsfälgar (Diamond Cut), takfönstret Heki II De Luxe och en arbetsbänk som har både induktionshäll och inbyggd ugn.

Det doftar kingsize i sängkammaren. Sängen är nämligen 156 centimeter bred.

Naturligtvis finns det en sladdlös laddningsenhet.

När vi ändå är inne på avdelningen diverse komponenter passar vi på att studera de modellspecifika nyheterna för Imperial anno 2021.

Dessa är beige kulör på överskåpsluckorna med en antracitgrå rand (i vagnens främre parti) medan luckorna bak har den nya trädesignen Nordic Oak. Vidare har mikrovågsugnen placerats under kylen.

Denna omplacering ger mer utrymme för användarbara köksattiraljer samtidigt som det stilrena utseendet i huvudhöjd bevaras. Såväl golv- som väggmatta har en ny nyans medan bord, arbetsbänk och övriga skivor har ett nytt laminat. 

Vad gör man om Imperial attraherar med alla sina utmärkande egenskaper men inte just planlösningen i 780 DGLE B10?

Inga problem! 780 DGLE finns i ytterligare sex olika versioner med singelbäddar, fransk säng, tvärställd dubbelsäng samt i barnkammarutförande. 

Bred passage från hallen till avdelningen för nattbruk.

Är den testade husvagnen måhända för liten eller kanske för stor? Inget bekymmer med storleken heller. Imperial-vagnarna byggs från 560-format till den drygt elva meter långa och villavagnsstora 1000 TDL. 

Du kan som kund dessutom välja mellan tre olika sofftextilier och lika många skinnklädslar (vad du än väljer ingår det i grundutrustningen).

Den trådlösa routern är standard medan Kabe Smart D Remote (där du fjärrstyr vagnens manöverpanel) och SmartVent är tillval. Det sistnämnda är ett ventilationssystem som styrs automatiskt efter temperaturen, och efter mängden koldioxid och kolväten i luften.

Systemet har ett filter som minskar mängden partiklar i luften samtidigt som produkten även justerar till ett luftombyte om så behövs. Dessutom förbrukar det sju procent mindre energi än ett vanligt ventilationssystem. Kostnaden för SmartVent är knappt 11 000 kronor medan fjärrstyrningen Smart D Remote kostar ganska exakt 6 000 kronor. 

Induktionshäll med både gasolbrännare och kokplattor.
Imperial 780 DGLE har separat toalett- och duschutrymme.

Behövs då all denna lyx? Givetvis är det en smaksak. För tjugo år sedan reste undertecknad jorden runt och var borta i lite drygt åtta månader. Under denna period var mitt syfte att se, upptäcka och göra så mycket som möjligt för få slantar. Boendeformen var ofta ytterst spartansk och dinerandet bestod ideligen av några kycklingspett hos någon lokal handlare som hade ställt upp ett minimalt spritkök vid vägen.

Nu, lite drygt tjugo år senare, bor jag aldrig sämre än på fyrstjärniga hotell och det är numera mer regel än undantag att förstklassiga restauranger som är med i Guide Michelin besöks. 

Skulle man kunna säga att jag har blivit bekväm på ålderns höst? Javisst! Jag sticker inte under stol med att jag önskar njuta av livets goda medan jag faktiskt kan. 

Fritt översatt till campinglivet betyder det ungefär som att vistas i en Imperial!

 • Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Vill ni ha en semester som är fylld med glädje, äventyr och komfort de kommande åren? Önskar ni dessutom vara klimatsmarta och väljer bort charterresor till stora hotellkomplex med såväl vattenland som Bamseklubb? Då är det läge att tala i husvagnstermer.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-06 06:49

 • Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Husbilar har många uppskattade egenskaper. Frihet och flexibilitet hör dit, men med begränsningar. Att exempelvis köra ut på en fuktig gräsmatta kan betyda behov av bärgning!

  Första intrycket Håkan Johansson, 2022-07-04 07:09

 • Adria Twin Sports 640 SGX: En äventyrlig nykomling

  Adria Twin Sports 640 SGX: En äventyrlig nykomling

  Först kom modellerna Twin Axess, Twin Plus och Twin Supreme. En trio som omgående rönte succé. Nu har Adrias plåtisfamilj fått tillökning i Twin Sports – en lite äventyrligare serie med pop-up-tak.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-06-21 07:22

 • Hobby OnTour T65 GE Forsberg Edition: Packat & klart

  Hobby OnTour T65 GE Forsberg Edition: Packat & klart

  Vad sägs om mycket husbil för pengarna? I det här fallet handlar det om ett välrenommerat varumärke som också står sig mycket bra på andrahandsmarknaden. Välkomna att kika närmare på Hobby OnTour i en speciell tappning – Forsberg Edition.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-24 07:10

 • Hobby Maxia 495 UL: Premiumkänsla!

  Hobby Maxia 495 UL: Premiumkänsla!

  Det blir endast två modeller i inledningsskedet. Fast det är inte så bara. Maxia är en sprillans ny serie från Hobby och den är fylld med premiumkänsla.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-19 07:35

 • Bürstner Copa C 500 Active: Flexibel familjevan

  Bürstner Copa C 500 Active: Flexibel familjevan

  Plåtisar i all ära. Fast vill ni ha ett ännu mindre campingfordon som samtidigt ska agera personbil, ja då kan Bürstners charmiga Copa C 500 Active vara ett hett alternativ.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-16 07:08

 • Knaus Südwind 460 EU: Nätt 60-åring i fräck skrud

  Knaus Südwind 460 EU: Nätt 60-åring i fräck skrud

  1962 lanserade Knaus sin första Südwind. Således har vi med en 60-årsjubilar att göra. Vi har valt att titta på en av de små vagnarna som har en klassisk och mycket omtyckt planlösning – 460 EU.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-10 06:29

 • Weinsberg Caracito 450 FU: Bara el såklart!

  Weinsberg Caracito 450 FU: Bara el såklart!

  Okomplicerad och utan gasol. Weinsberg CaraCito som bara drivs med el känns verkligen rätt i tiden. Det kan även konstateras att ingen av de fem olika modellerna gör några större hål i plånboken. Vi har kikat på 450 FU med planlösningen U-sittgrupp och fransk säng.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-25 07:05

 • Pilote P696U: Liten och ändå stor

  Pilote P696U: Liten och ändå stor

  Franska tillverkare kan det där med att trolla. I alla fall med husbilar. För att få ett litet campingfordon på under sju meter att bli stort krävs nämligen ingenjörskonst på hög nivå. I detta fall handlar det om Pilote P696U.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-21 07:49

 • Dethleffs Alpa 7820-2: Lyxigt för två

  Dethleffs Alpa 7820-2: Lyxigt för två

  En husbil byggd för två personer. Då betyder det väl ett litet, smidigt och behändigt fordon? Så borde det kanske vara, men inte inom serien Dethleffs Alpa – för där är hela kvintetten husbilar resliga av sig.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-19 07:20

 • Adria Alpina 583 LP: Redo för en vargavinter

  Adria Alpina 583 LP: Redo för en vargavinter

  Sveriges mest sålda husvagnsmärke de senaste åren. Egentligen behöver man inte säga mer än så. Det talar sitt tydliga språk. Adria är både designade och utrustade för högsta möjliga prestanda till bästa tänkbara pris. Denna gång utför vi en "favorit i repris" då vi åter sätter tänderna i en Alpina 583 LP.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-05 07:39

 • Malibu I 490 LE: Stiligt syskon

  Malibu I 490 LE: Stiligt syskon

  Klart och tydligt står det Malibu – a company of Carthago på karossidan bredvid entrédörren. När vi stiger in blir det synnerligen uppenbart att det här är ett varumärke som förpliktar och det klarar denna husbil med bravur.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-15 07:02

 • Knaus Südwind 500 FU: Ikonisk 60-åring

  Knaus Südwind 500 FU: Ikonisk 60-åring

  Visst, det var Schwalbennest (Svalboet) som lanserades allra först av Knaus 1961. Året efter kom Südwind som i allra högsta grad lever vidare som en av de mest ledande modellserierna i husvagnsbranschen – alla varumärken inkluderade.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-11 07:06

 • Hymer ML-T 570 Crossover: Grovmönstrat äventyr

  Hymer ML-T 570 Crossover: Grovmönstrat äventyr

  Hymer ML-T 570 Crossover är inte bara en udda husbil. Den är kaxigast i klassen och inbjuder till något som de konventionella husbilarna aldrig kommer att mäkta med – ett äventyr även vid sidan av vägen!

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-03 06:19

 • Dethleffs C´Joy 480 FSH: Prispressad serie

  Dethleffs C´Joy 480 FSH: Prispressad serie

  Finnes: Välrenommerat varumärke. Synnerligen prisvänlig vagn. Låg vikt. Fem olika skepnader. Sökes: Nytillkomna campare som inte vill offra en halv förmögenhet på en sprillans ny husvagn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-01 07:40

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1712 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 640 fristående campingplatser och 769 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

 • Husvagn & Camping 2022-04

 • Husvagn & Camping 2022-03

 • Husvagn & Camping 2022-02

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206