Polar 560 CTH VK Customized: Magnifik komfort

Visst ser det inbjudande ut? Och komforten är förbluffande hög. Bättre än hemma? Yes!

Polar 560 CTH VK Customized: Magnifik komfort

Publicerad

Åratal av erfarenhet. Svensk kvalitet. Enastående komfort. Välkommen till en provtur i en Polarvagn. Ett husvagnsmärke som tål att jämföras.

Doroteas stolthet har en husvagnsflotta som består av 37 olika modeller, fördelade på åtta olika vagnstorlekar. Vi är fullt medvetna om att 590-modellerna står för merparten av den årliga försäljningen, likväl har vi denna gång valt att kika närmare på en version ur den mindre syskonskaran 560.

I detta fall en CTH VK där bokstavskombinationen står för toalett till höger (i vagnens färdriktning) och att husvagnen har utrustats med vinkelkök. 

Testobjektet som vi inspekterar hos Forsbergs Fritidscenter i Sollentuna, strax norr om Stockholm, visar sig vara en Customized. Det innebär Polars lyxigaste serie där allt tycks vara standard.

Vinkelköket blev en megasuccé och finns nu i en mängd modeller.

Som kund kan denna specifika modell även beställas som Original eller Selected till priset 457 700 kronor, respektive 534 200 kronor. Fast då får man inte den släta karossen och den svarta, exteriöra dekoren.

Även interiöra godsaker som induktionshäll, centraldammsugare, gasvarnare och val av textil/skinn är specialdetaljer som bara ingår i den skräddarsydda och kundanpassade modellen. Nu bör det tilläggas att en Polarvagn är ytterst välutrustad redan i sitt originalutförande, och det är upp till var och en om extra crème de la crème önskas. Mycket bra kan som alla vet bli ännu bättre – det är bara en prisfråga.

Husvagn & Camping skulle vilja sticka ut hakan och säga att det här är en exemplarisk modell för två personer. Inte så otympligt stor att det krävs ett vidunder till dragbil, och samtidigt tillräckligt rymlig för att göra campingsemestern till en fröjd.

Naturligtvis är det hög klass även i avdelningen för nattbruk.

Att Polar har byggt vinteranpassade husvagnar så länge vi kan minnas är knappast en nyhet. För dem som ofta använder fordonet under alla fyra årstiderna är det en viktig punkt.

Fryser man i en Polar finns det bara ett facit – man är troligtvis inte helt frisk! Vid sidan av det vattenburna värmesystemet noterar vi en användarvänlig detalj som bevis på att vi har med en fullfjädrad vintervagn att göra – skidlådan.

Något år tillbaka infördes vinkelkök som tillval på Polars exklusivaste serie. Succén blev så monumental att det nu är en ordinarie köksmodul som ingår i nära på en tredjedel av deras vagnmodeller.

Vilken underbar avdelning det är! Här finns induktionshäll, gasol- och mikrovågsugn, kylskåp med utdragbart frysfack (se bild), fläkt, kryddställ och en skärbräda att dra fram fast det finns hur mycket utrymme som helst till att skala potatis eller göra ordning en grönsallad på. Miljön bland kastruller och
karotter är inte bara mycket bra – vi pratar världsklass!

Högkvalitativt hygienutrymme. Utdragbart frysfack under kylskåpet.

Den franska sängen har utrustats med en megatjock bäddmadrass. Läslamporna löper på skena, för att kunna rikta bästa möjliga ljusbild. Man kan också välja vilken form av ventilation som den enskilde individen önskar där och då. Här noterar vi nämligen inte bara ett öppningsbart fönster, utan även takventil, vädringsbeslag och ett takfönster. Snacka om genomtänkt! 

Avslutningsvis vill vi även slå ett slag för komforten i sittgruppen. Fram på kvällskvisten, ja då kommer U-soffan bli den givna samlingspunkten – och kanske inte bara för er, utan även för kvalitetshungrande campinggrannar. 

Visst, det kostar att ligga på topp. Men vill man satsa på kvalitet är Polar 560 CTH VK en het kandidat för de som ligger i startblocken till att köpa – vare sig den byggs som Original, Selected eller som i detta fall Customized.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1679 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 610 fristående campingplatser och 739 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 330 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-11

  • Husvagn & Camping 2021-10

  • Husvagn & Camping 2021-09

  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

  • Husvagn & Camping 2021-05

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206