Polar 560 CTH VK Customized: Magnifik komfort

Visst ser det inbjudande ut? Och komforten är förbluffande hög. Bättre än hemma? Yes!

Polar 560 CTH VK Customized: Magnifik komfort

Publicerad

Åratal av erfarenhet. Svensk kvalitet. Enastående komfort. Välkommen till en provtur i en Polarvagn. Ett husvagnsmärke som tål att jämföras.

Doroteas stolthet har en husvagnsflotta som består av 37 olika modeller, fördelade på åtta olika vagnstorlekar. Vi är fullt medvetna om att 590-modellerna står för merparten av den årliga försäljningen, likväl har vi denna gång valt att kika närmare på en version ur den mindre syskonskaran 560.

I detta fall en CTH VK där bokstavskombinationen står för toalett till höger (i vagnens färdriktning) och att husvagnen har utrustats med vinkelkök. 

Testobjektet som vi inspekterar hos Forsbergs Fritidscenter i Sollentuna, strax norr om Stockholm, visar sig vara en Customized. Det innebär Polars lyxigaste serie där allt tycks vara standard.

Vinkelköket blev en megasuccé och finns nu i en mängd modeller.

Som kund kan denna specifika modell även beställas som Original eller Selected till priset 457 700 kronor, respektive 534 200 kronor. Fast då får man inte den släta karossen och den svarta, exteriöra dekoren.

Även interiöra godsaker som induktionshäll, centraldammsugare, gasvarnare och val av textil/skinn är specialdetaljer som bara ingår i den skräddarsydda och kundanpassade modellen. Nu bör det tilläggas att en Polarvagn är ytterst välutrustad redan i sitt originalutförande, och det är upp till var och en om extra crème de la crème önskas. Mycket bra kan som alla vet bli ännu bättre – det är bara en prisfråga.

Husvagn & Camping skulle vilja sticka ut hakan och säga att det här är en exemplarisk modell för två personer. Inte så otympligt stor att det krävs ett vidunder till dragbil, och samtidigt tillräckligt rymlig för att göra campingsemestern till en fröjd.

Naturligtvis är det hög klass även i avdelningen för nattbruk.

Att Polar har byggt vinteranpassade husvagnar så länge vi kan minnas är knappast en nyhet. För dem som ofta använder fordonet under alla fyra årstiderna är det en viktig punkt.

Fryser man i en Polar finns det bara ett facit – man är troligtvis inte helt frisk! Vid sidan av det vattenburna värmesystemet noterar vi en användarvänlig detalj som bevis på att vi har med en fullfjädrad vintervagn att göra – skidlådan.

Något år tillbaka infördes vinkelkök som tillval på Polars exklusivaste serie. Succén blev så monumental att det nu är en ordinarie köksmodul som ingår i nära på en tredjedel av deras vagnmodeller.

Vilken underbar avdelning det är! Här finns induktionshäll, gasol- och mikrovågsugn, kylskåp med utdragbart frysfack (se bild), fläkt, kryddställ och en skärbräda att dra fram fast det finns hur mycket utrymme som helst till att skala potatis eller göra ordning en grönsallad på. Miljön bland kastruller och
karotter är inte bara mycket bra – vi pratar världsklass!

Högkvalitativt hygienutrymme. Utdragbart frysfack under kylskåpet.

Den franska sängen har utrustats med en megatjock bäddmadrass. Läslamporna löper på skena, för att kunna rikta bästa möjliga ljusbild. Man kan också välja vilken form av ventilation som den enskilde individen önskar där och då. Här noterar vi nämligen inte bara ett öppningsbart fönster, utan även takventil, vädringsbeslag och ett takfönster. Snacka om genomtänkt! 

Avslutningsvis vill vi även slå ett slag för komforten i sittgruppen. Fram på kvällskvisten, ja då kommer U-soffan bli den givna samlingspunkten – och kanske inte bara för er, utan även för kvalitetshungrande campinggrannar. 

Visst, det kostar att ligga på topp. Men vill man satsa på kvalitet är Polar 560 CTH VK en het kandidat för de som ligger i startblocken till att köpa – vare sig den byggs som Original, Selected eller som i detta fall Customized.

 • Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  När man nämner ordet helintegrerad ser de allra flesta en stor och svulstig husbil med en sjusiffrig prislapp framför sig. Knappast modeller som kan vara med och utmana de potentiella kunderna som är ute efter ett kompakt fordon i sexmetersklassen. Men det finns undantag – som exempelvis Knaus VAN I 550 MF.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-05 07:28

 • McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  Ung, snygg och modemedveten. Alla goda ting är tre och det råder inga som helst tvivel om att detta står för den italienska husbilstillverkaren McLouis. Det gäller dock att vara först till kvarn. Deras fordon tycks nämligen gå åt som smör i solsken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-02 07:29

 • Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Är du måhända ute efter en typ av husvagn som inte är som alla andra? Då bör du kika på Hobbys nya och minst sagt unika Maxia 660 WQM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-28 07:34

 • Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

  Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

  Det har blivit mer inne än någonsin att campa med ett litet fordon, och det gäller såväl husbilar som husvagnar. Weinsberg CaraOne 390 PUH är en nätt och behändig vagn att dra, samtidigt som den är förvånansvärt rymlig invändigt.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-08 06:54

 • Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Vill ni ha en semester som är fylld med glädje, äventyr och komfort de kommande åren? Önskar ni dessutom vara klimatsmarta och väljer bort charterresor till stora hotellkomplex med såväl vattenland som Bamseklubb? Då är det läge att tala i husvagnstermer.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-06 06:49

 • Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Husbilar har många uppskattade egenskaper. Frihet och flexibilitet hör dit, men med begränsningar. Att exempelvis köra ut på en fuktig gräsmatta kan betyda behov av bärgning!

  Första intrycket Håkan Johansson, 2022-07-04 07:09

 • Adria Twin Sports 640 SGX: En äventyrlig nykomling

  Adria Twin Sports 640 SGX: En äventyrlig nykomling

  Först kom modellerna Twin Axess, Twin Plus och Twin Supreme. En trio som omgående rönte succé. Nu har Adrias plåtisfamilj fått tillökning i Twin Sports – en lite äventyrligare serie med pop-up-tak.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-06-21 07:22

 • Hobby OnTour T65 GE Forsberg Edition: Packat & klart

  Hobby OnTour T65 GE Forsberg Edition: Packat & klart

  Vad sägs om mycket husbil för pengarna? I det här fallet handlar det om ett välrenommerat varumärke som också står sig mycket bra på andrahandsmarknaden. Välkomna att kika närmare på Hobby OnTour i en speciell tappning – Forsberg Edition.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-24 07:10

 • Hobby Maxia 495 UL: Premiumkänsla!

  Hobby Maxia 495 UL: Premiumkänsla!

  Det blir endast två modeller i inledningsskedet. Fast det är inte så bara. Maxia är en sprillans ny serie från Hobby och den är fylld med premiumkänsla.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-19 07:35

 • Bürstner Copa C 500 Active: Flexibel familjevan

  Bürstner Copa C 500 Active: Flexibel familjevan

  Plåtisar i all ära. Fast vill ni ha ett ännu mindre campingfordon som samtidigt ska agera personbil, ja då kan Bürstners charmiga Copa C 500 Active vara ett hett alternativ.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-16 07:08

 • Knaus Südwind 460 EU: Nätt 60-åring i fräck skrud

  Knaus Südwind 460 EU: Nätt 60-åring i fräck skrud

  1962 lanserade Knaus sin första Südwind. Således har vi med en 60-årsjubilar att göra. Vi har valt att titta på en av de små vagnarna som har en klassisk och mycket omtyckt planlösning – 460 EU.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-10 06:29

 • Weinsberg Caracito 450 FU: Bara el såklart!

  Weinsberg Caracito 450 FU: Bara el såklart!

  Okomplicerad och utan gasol. Weinsberg CaraCito som bara drivs med el känns verkligen rätt i tiden. Det kan även konstateras att ingen av de fem olika modellerna gör några större hål i plånboken. Vi har kikat på 450 FU med planlösningen U-sittgrupp och fransk säng.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-25 07:05

 • Pilote P696U: Liten och ändå stor

  Pilote P696U: Liten och ändå stor

  Franska tillverkare kan det där med att trolla. I alla fall med husbilar. För att få ett litet campingfordon på under sju meter att bli stort krävs nämligen ingenjörskonst på hög nivå. I detta fall handlar det om Pilote P696U.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-21 07:49

 • Dethleffs Alpa 7820-2: Lyxigt för två

  Dethleffs Alpa 7820-2: Lyxigt för två

  En husbil byggd för två personer. Då betyder det väl ett litet, smidigt och behändigt fordon? Så borde det kanske vara, men inte inom serien Dethleffs Alpa – för där är hela kvintetten husbilar resliga av sig.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-19 07:20

 • Adria Alpina 583 LP: Redo för en vargavinter

  Adria Alpina 583 LP: Redo för en vargavinter

  Sveriges mest sålda husvagnsmärke de senaste åren. Egentligen behöver man inte säga mer än så. Det talar sitt tydliga språk. Adria är både designade och utrustade för högsta möjliga prestanda till bästa tänkbara pris. Denna gång utför vi en "favorit i repris" då vi åter sätter tänderna i en Alpina 583 LP.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-05 07:39

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

 • Husvagn & Camping 2022-04

 • Husvagn & Camping 2022-03

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206