Bürstner Ixeo Time 726G Hymer Center Edition: Helintressant halvintegrerad

Bürstner Ixeo Time 726G Hymer Center Edition: Helintressant halvintegrerad

Publicerad

Sugen på en husbil som inte alla andra har? I juni lanserade Hymer Center en begränsad upplaga av Bürstner Ixeo Time 726 G, som bara finns i 20 exemplar. Med andra ord är det först till kvarn som gäller.

Det råder husbilsfeber i Sverige och har så gjort under en längre tid. Lager hos återförsäljare har länsats och det har till och med varit sådan åtgång på nya fordon att Husvagn & Camping har fått
problem med att finna intressanta testobjekt – det mesta inom årskullen 2021 är nämligen slutsålt.

Så när möjligheten dök upp att få provköra en limiterad, halvintegrerad Bürstner, ja då var det bara att slänga sig in i bilen och fara iväg till Hymer Center i Örebro.

Vid samvaroavdelningen släpper ett fönster, modell sky roof, in bra med ljus.

20 exemplar kan nämligen försvinna fort, framför allt när det handlar om ett ståndaktigt varumärke där prislappen dessutom är synnerligen modest (prissänkt från 913 000 kronor).

Samtliga Bürstner Ixeo Time 726 G Hymer Center Edition har planlösningen höga långbäddar. Det som skiljer dem åt är att hälften har utrustats med den sexväxlade manuella växellådan, medan andra halvan har den niostegade automaten – så även vårt testobjekt.

Utan tvekan kan man sticka fram hakan och kalla den här serien för "packat och klart" eftersom tillvalslistan är extremt komprimerad till att bara innehålla tv och några andra små förändringar.

Varma, jordnära färger på inredningen.

Exteriört är denna modell riktigt tuff. I första hand handlar det om tre svarta komponenter som gör skillnad: aluminiumfälgarna, grillen och markisboxen. Men även den röda lilla detaljen längst ned på front-spoilern hjälper till att förvandla en svärmorsdröm till både småfräck och kaxig.

Om den är cool utvändigt är den snarare from som ett lamm interiört då såväl tyger som möbelmoduler går i mjuka och behagliga terrakottakulörer. Känslan inomhus är synnerligen varm och ombonad.

Om vi återgår till planlösningen innebär höga singelbäddar per automatik ett garage för skrymmande saker. Det finns lastluckor på båda sidor, belysning, lastöglor att försegla persedlarna med och naturligtvis även ett värmeutblås. Garderob respektive linneförråd finner man under fotänden på respektive säng.

Ett litet och enkelt, men väl fungerande vinkelkök.

Fler än två som ska ha horisontell plats för nattbruk? Inga problem – det finns även en elektrisk nedfällbar taksäng att tillgå ovanför sittgruppen. Samtliga fasta bäddplatser är för övrigt utrustade med flerzoniga kallskummadrasser à la EvoPore HRC.  

Smartaste avdelningen i fordonet torde utan tvekan hygienutrymmet vara. Det är i och för sig ingen direkt nyhet med en vridbar handfatsvägg, men likväl är det en finess och en mycket platsbesparande lösning som är värd att nämna.

I den sanitära sektionen noterar vi taklucka, toalettrullehållare, bra förvaringsmöjligheter samt krokar. Köket å sin sida är tämligen komprimerat och av vinkelmodell. Där imponerar det höga, smala kylskåpet.

Höga långbäddar med tjocka kvalitetsmadrasser.

Entrén består av en bred så kallad XL-dörr, som i sin tur är utrustad med både papperskorg och dubbla fack för exempelvis nycklar eller andra småsaker.

För att ta sig i och ur fordonet finns det ett handtag till hjälp om nu inte balansen skulle vara i hundraprocentigt behåll. I sittgruppen trivs man allra bäst i hyttstolarna, vilket inte är speciellt överraskande i en husbil. 

Vi hade gärna önskat mer svankstöd i den bältade soffan för att vara helt nöjda. 230-uttag finns lite här och var. Till vår förvåning hittar vi däremot inga laddningsuttag för USB. En liten miss om ni frågar oss.

Fler än två som ska sova? Inga problem då det även finns en taksäng.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1679 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 610 fristående campingplatser och 739 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 330 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-11

  • Husvagn & Camping 2021-10

  • Husvagn & Camping 2021-09

  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

  • Husvagn & Camping 2021-05

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206