Carthago Chic C-Line I 4.9 LE L: Glitter och glamour

Publicerad: 2021-10-11   Uppdaterad: 2023-04-18

Carthago chic c-line är en premiumserie med stort P. Står det dessutom superior på karossen, ja då har man tillgång till den mest exklusiva varianten som närapå snuddar vid en Liner. Vi har kikat på modellen I 4.9 LE L som har de populära singelbäddarna.

Fantastisk finish och nästan på gränsen till bländande blankt. Man behöver inte vara en Einstein för att förstå att det här är en husbil som tillhör grupperingen top-of-the-line. Ta bara de högglansiga elfenbensfronterna (överskåpen) som ett exempel.

Och då bör det även poängteras att vårt testobjekt går att göra än mer exklusivt, eftersom Mercedes draglina finns som tillval istället för Fiats. Nu visade det sig att vårt testobjekt var uppgraderat till både 160 kusar och automat. Med andra ord har man så att säga gått halva vägen.

Väljer man istället Mercedes i superior-utförandet får man också ett fordon som är 13 centimeter längre än Fiat.

Carthago Chic C-Line I 4.9 LE L: Glitter och glamour
Elegant samvaroavdelning med hög kvalitetskomfort.
Carthago Chic C-Line I 4.9 LE L: Glitter och glamour
Gott om förvaring ovanför hytten.

Vi slår oss ned i den långa sidosoffan i den för övrigt generösa sittgruppen. Komforten är förbluffande hög och soffbordet kan vridas 360 grader med hjälp av en fotpedal. Ett praktiskt utrymme med plats för tre eller fyra par skor är integrerat i den ena soffsockeln och bakom ryggen på oss finns en tv som skjuts upp ur ett dolt skåp.

Ett elegant, modernt och närmast ”flytande” formspråk gäller i köket. Raka, kantiga linjer? Glöm det. Även här tycks designavdelningen ha fått fritt spelrum – utan att de har glömt bort det funktionella.

Källsorteringskärl finns, ett utdragbart apoteksskåp och ett högt, smalt och platsbesparande kylskåp likaså. Gasolugnen är ett plus i kanten, likaså den nedsänkbara kaffebryggarliften som inkluderar det exklusiva kapselsystemet som bland annat stjärnskådisen George Clooney gjorde tv-reklam för. Ska det vara flott, så ska det!

Carthago Chic C-Line I 4.9 LE L: Glitter och glamour
Soffmodulen har integrerad skoförvaring.
Carthago Chic C-Line I 4.9 LE L: Glitter och glamour
Apoteksskåp och massvis med kökslådor.

Även i den sanitära avdelningen lyser kvaliteten med kraftig lampa.

Dörren är massiv och har invändiga gångjärn. Keramisk toalett från Thetford är på sin plats. Spegelskåpet är rymligt och detsamma gäller förvaringsutrymmet under handfatet.

Allra längst bak finns avdelningen för nattbruk, om man inte väljer den 160 centimeter breda taksängen ovanför hytten. De höga singelbäddarna har bäddbreddning, samt sjuzons kallskummadrasser och ett punktelastiskt tallriksfjädringssystem (Carawinx) för högsta möjliga kvalitet i horisontellt läge.

Ställbar huvudände och utdragbar komforttrappa? Jajamänsan, och det finns en tv i sovrummet också.

Carthago Chic C-Line I 4.9 LE L: Glitter och glamour
Bäddbreddningssystem finns och…
Carthago Chic C-Line I 4.9 LE L: Glitter och glamour
…Carawinx för bästa möjliga sovkomfort.

Hur är det då med förvaring? Som vi skrev inledningsvis är det inte bara utseendet som är på topp. Användarvänligheten håller samma höga nivå.

Vi noterar dubbla garderober i bodelen och ytterligare två under sängarna. Det djupa dubbelgolvet kan i det närmaste beskrivas som en källare. Nyttjandehöjden är nämligen upp till 70 centimeter!

Exteriört finns ett så kallat skotergarage som är 105 cm brett och 120 cm högt. En plats som får belastas med 350 kg.

Naturligtvis går det att skriva spaltmeter om ett fordon som håller högsta möjliga kvalitetsnivå. Samtidigt vill vi understryka att Carthago chic c-line I 4.9 LE L superior är en husbil man inte enbart ska läsa om.

Den är i likhet med de ultrasnygga, italienska muskelsportbilarna – någon gång bör man testa dem.

Carthago Chic C-Line I 4.9 LE L: Glitter och glamour
Rulla till toppen