Carthago Chic C-Line I 4.9 LE L: Glitter och glamour

Carthago Chic C-Line I 4.9 LE L: Glitter och glamour

Publicerad

Carthago chic c-line är en premiumserie med stort P. Står det dessutom superior på karossen, ja då har man tillgång till den mest exklusiva varianten som närapå snuddar vid en Liner. Vi har kikat på modellen I 4.9 LE L som har de populära singelbäddarna.

Fantastisk finish och nästan på gränsen till bländande blankt. Man behöver inte vara en Einstein för att förstå att det här är en husbil som tillhör grupperingen top-of-the-line. Ta bara de högglansiga elfenbensfronterna (överskåpen) som ett exempel.

Och då bör det även poängteras att vårt testobjekt går att göra än mer exklusivt, eftersom Mercedes draglina finns som tillval istället för Fiats. Nu visade det sig att vårt testobjekt var uppgraderat till både 160 kusar och automat. Med andra ord har man så att säga gått halva vägen.

Väljer man istället Mercedes i superior-utförandet får man också ett fordon som är 13 centimeter längre än Fiat.

Elegant samvaroavdelning med hög kvalitetskomfort.

Gott om förvaring ovanför hytten.

Vi slår oss ned i den långa sidosoffan i den för övrigt generösa sittgruppen. Komforten är förbluffande hög och soffbordet kan vridas 360 grader med hjälp av en fotpedal. Ett praktiskt utrymme med plats för tre eller fyra par skor är integrerat i den ena soffsockeln och bakom ryggen på oss finns en tv som skjuts upp ur ett dolt skåp.

Ett elegant, modernt och närmast "flytande" formspråk gäller i köket. Raka, kantiga linjer? Glöm det. Även här tycks designavdelningen ha fått fritt spelrum – utan att de har glömt bort det funktionella.

Källsorteringskärl finns, ett utdragbart apoteksskåp och ett högt, smalt och platsbesparande kylskåp likaså. Gasolugnen är ett plus i kanten, likaså den nedsänkbara kaffebryggarliften som inkluderar det exklusiva kapselsystemet som bland annat stjärnskådisen George Clooney gjorde tv-reklam för. Ska det vara flott, så ska det!

Soffmodulen har integrerad skoförvaring.

Apoteksskåp och massvis med kökslådor.

Även i den sanitära avdelningen lyser kvaliteten med kraftig lampa.

Dörren är massiv och har invändiga gångjärn. Keramisk toalett från Thetford är på sin plats. Spegelskåpet är rymligt och detsamma gäller förvaringsutrymmet under handfatet.

Allra längst bak finns avdelningen för nattbruk, om man inte väljer den 160 centimeter breda taksängen ovanför hytten. De höga singelbäddarna har bäddbreddning, samt sjuzons kallskummadrasser och ett punktelastiskt tallriksfjädringssystem (Carawinx) för högsta möjliga kvalitet i horisontellt läge.

Ställbar huvudände och utdragbar komforttrappa? Jajamänsan, och det finns en tv i sovrummet också.

Bäddbreddningssystem finns och...

...Carawinx för bästa möjliga sovkomfort.

Hur är det då med förvaring? Som vi skrev inledningsvis är det inte bara utseendet som är på topp. Användarvänligheten håller samma höga nivå.

Vi noterar dubbla garderober i bodelen och ytterligare två under sängarna. Det djupa dubbelgolvet kan i det närmaste beskrivas som en källare. Nyttjandehöjden är nämligen upp till 70 centimeter!

Exteriört finns ett så kallat skotergarage som är 105 cm brett och 120 cm högt. En plats som får belastas med 350 kg.

Naturligtvis går det att skriva spaltmeter om ett fordon som håller högsta möjliga kvalitetsnivå. Samtidigt vill vi understryka att Carthago chic c-line I 4.9 LE L superior är en husbil man inte enbart ska läsa om.

Den är i likhet med de ultrasnygga, italienska muskelsportbilarna – någon gång bör man testa dem.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1670 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 618 fristående campingplatser och 731 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 321 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-12

  • Husvagn & Camping 2021-11

  • Husvagn & Camping 2021-10

  • Husvagn & Camping 2021-09

  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206