LMC Style 582 K: Premiärvagnen

Publicerad: 2021-11-16   Uppdaterad: 2023-04-18

Tillhör ni dem som hyrt husvagn under året och känt – det här är vår grej! Går ni kanske nu och funderar på att köpa en sprillans ny vagn som ska tilltala såväl er som barnen och plånboken? Då kan LMC Style 582 K vara fordonet ni ska kika närmare på.

LMC Style 582 K: Premiärvagnen

Förutom det modesta priset finns det massvis med fördelar som talar för LMC, även om varumärket inte innehar någon av huvudrollerna på den svenska marknaden. Samtidigt behöver den tyska husvagns- och husbilstillverkaren knappast skämmas för sina fordon eller sin expertis.

De har stått för kvalitetsstämpeln ”Made in Germany” sedan 1955 och än idag bygger de mobila hem med bred kunskap, genomtänkt teknik, funktionella lösningar och sist men inte minst – passion.

LMC Style 582 K: Premiärvagnen
Rak köksbänk med närapå Hobby-breda lådor.

Av sex olika husvagnsserier är Style den som allmänt klassificeras som ”perfekt för unga familjer”. De flesta av modellerna är ytterst små och såväl lättdragna som enkla att rangera.

Vi har emellertid inte valt att gå den gyllene medelvägen, utan istället kikat på seriens största bygge – 582 K – som är en av tre barnkammarvagnar. De övriga är 540 K (tvärställd dubbelsäng fram och längsgående våningssäng bak) och 490 K (tvärställd dubbelsäng fram och dito våningssäng bak).

Dessa mäter för övrigt 758 respektive 716 centimeter i strumplästen, att jämföra med testobjektets 804 centimeter.

LMC Style 582 K: Premiärvagnen
Garderob och linneskåp mitt emot entrén. Kidsen har eget linneförråd vid våningssängen. // Fäll upp den nedre våningssängen, och vips uppstår ett stort lastutrymme.

Innan vi går djupare in på vår vagn kan vi även informera om att det finns en serie som heter Style Lift. Till skillnad från Style har dessa modeller utrustats med nedsänkbar taksäng, vilket frigör enormt med utrymme. Synnerligen effektivt, även om det också påverkar vikten en aning med ett gäng pluskilon.

Att den nya generationen barnfamiljer fastnar för Style är inte så underligt. Inredningen är ungdomlig där fräscha vita detaljer kombineras med en för ögat vänlig trädekor. Och trots att prislappen är tämligen låg är 582 K utrustad med saker som betydligt dyrare konkurrenter inte mäktar med i sitt grundutförande.

Vi tänker närmast på utvändigt gasoluttag, brandvarnare, entrédörr med fönster och integrerad papperskorg, aluminiumfälgar, uppfällbar våningssäng (skapar stort lastutrymme) och en reservhjulshållare i gasolkofferten.

LMC Style 582 K: Premiärvagnen
Toalett och dusch är avskilda från handfatet som finns bredvid sängen. // Våningssängen finns i vagnens akterparti, alldeles intill entrén.

I en barnkammarvagn är det ytterst viktigt att småttingarna trivs – och det kommer de med all säkerhet att göra. Vid deras bäddar finns var sin smile-lampa och fönster. Dinetten är inte den största på marknaden, men är det inte fler än fyra i vagnen duger den gott.

Dynorna är hårt stoppade, men inte så att det stör. Både i samvaroavdelningen och vid den franska sängen löper läslamporna på skena, vilket gör det enklare att hitta rätt ljusbild. 

Två linneförråd finns och en garderob. Skrymmande persedlar får helst ta plats under föräldrarnas säng (där är det nämligen soprent). Sammanfattningsvis råder det inga som helst tvivel – det här är en husvagn som många nytillkomna säkerligen kommer att ha på sin önskelista.

LMC Style 582 K: Premiärvagnen
Rulla till toppen