Polar 680 QB VK Customized: Femstjärnig vistelse

Dubbelsängen har elektrisk, justerbar huvudända.

Polar 680 QB VK Customized: Femstjärnig vistelse

Publicerad

I väntan på att 2022-modellerna ska rulla in till återförsäljarna sätter vi klorna i en baddare från 2021 som bjuder på stjärnglans – Polar 680.

Ute på Forsbergs Fritidscenters gårdsplan i Linköping står husvagnen och väntar på att bli kopplad till en dragkrok. Vi är emellertid inte ensamma om att fatta tycke för den stora, svartvita skapelsen från Polar. Ett par i 40-årsåldern hinner sticka in nosen före oss. Kvinnan vänder sig mot mig och utbrister: 

– Finns det verkligen så här stora husvagnar, den är ju som ett slott.

Jag förklarar för paret att jag inte är någon säljare från Forsbergs utan att jag representerar tidningen Husvagn & Camping. Ännu bättre fick jag till svar – då kan du vara objektiv.

Efter några minuters frågor/svar tog paret kontakt med en anställd i huvudbyggnaden och jag fick så att säga egentid i 680-vagnen. Visst, den är stor – men faktum kvarstår att Polar har en ännu större serie som heter 730, som är lite av långliggarnas favorit.

Det vita vinkelköket är av världsklass.

Nåja, tillbaka till testobjektet som är en av sex i sin 680-familj där syskonen har följande planlösningar: FDX (fransk säng), FDC (fransk säng och våningssäng), BQDA (tvärställd queenbed och vagnsbrett hygienutrymme), BSA (singelbäddar) samt BFWA (fransk säng och vagnsbrett hygienutrymme).

Man behöver alltså inte välja just den sänglösning som vi har att göra med här och nu – utbudet av olika varianter är som synes stort även det.

Det finns en mängd detaljer som får oss att le brett. För det första är sittgruppen ljus och inte svart. Tydligen är det någon som har valt skinnvarianten Marilyn som är lite åt det benvita hållet. Trevligt då samvaroavdelningen "lyser upp", vilket knappast sker med det svarta alternativet. Om det är snyggare? Det är givetvis upp till var och en att avgöra.

Det gäller även golvet där min personliga favorit är på sin plats (Polar kallar det för Antikplanka). Detta golv är mörkt och ingen "planka" är den andra lik, vilket får golvet att kännas levande.

Det finns faktiskt sex olika textilier att välja mellan – här ser vi den ljusaste varianten.

Gillar man inte detta finns även modellen "Gråsten" att tillgå. Dessutom går stänkskyddet bakom köksbänken att få i två utföranden, antingen som grått kakel eller som i denna vagn, i så kallat fiskben. 

Med lite drygt 16 kvadratmeter boyta har man nästan kommit till himmelriket – framför allt eftersom denna modell tycks vara ämnad för enbart två personer. Med risk för att låta en smula tjatig kan man med lätthet jämföra 680 med en villavagn eller en sommarstuga.

Till skillnad från de flesta sommarstugorna är allt i vårt testobjekt modernt och det med stort M. Exempelvis har det stora, vita vinkelköket induktionshäll samt både elplattor och brännare. I samma avdelning finns även gasol- och mikrovågsugn, sopsorteringskärl, massvis med förvaringsutrymmen, stor kyl och en arbetsbänk som är lika stor som hemma. Säg den sommarstuga som har allt detta?

Jodå, vagnen har en handdukstork också, men den ville inte vara med på bild.

Tål den bistert klimat? Det korta svaret är: Polarvagnen är vad den heter och det spelar ingen roll om temperaturmätaren visar 20 plus- eller 20 minusgrader – man får en femstjärnig vistelse.

Detaljer och komponenter (vi bortser från byggnadskonstruktionen som givetvis ligger till grund för dess utmärkta prestanda) som ser till att vagnen får toppbetyg är bland annat elektrisk justerbar säng, instegsgarderob vid entrén, dusch, handduksvärmare, aircondition (mitt i vagnen), centraldammsugare, skidlåda och det digitala systemet Polar Connect som gör att man kan sköta vagnens ljus/värme med mera från annan ort med sin smartphone.

Finns det inget på minuskontot då? Jo, vikten blir ett dilemma om man har en liten dragbil
eller enbart B-körkort. Och sedan har vi priset. Lite drygt 800 000 kronor är mycket pengar. Fast är det billigare att köpa en sommarstuga som behöver renoveras i parti och minut, och där det dessutom bara finns utedass?

Knappast! Visst, kvalitet kostar – men i en Polarvagnen kan du lägga all tid i världen på att enbart njuta.

 • Weinsberg CaraOne 400 LK: För den lilla familjen

  Weinsberg CaraOne 400 LK: För den lilla familjen

  Är det möjligt att bygga en barnkammarmodell med våningssäng i en husvagn som endast är fyra meter invändigt? Jodå, Weinsberg kan minsann och det via sin CaraOne 400 LK.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-01-18 07:43

 • Knaus Van TI Vansation 640 MEG: Manlig sensation

  Knaus Van TI Vansation 640 MEG: Manlig sensation

  Modellserien Knaus Van TI Vansation gjorde en bejublad comeback under fjolåret. Nu utökas duon med en tredje medlem, som till skillnad från sina syskon är byggd på MAN.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-01-14 07:10

 • Hobby Beachy 420: Strandraggaren

  Hobby Beachy 420: Strandraggaren

  Årets mest iögonfallande nyhet från Hobby är utan tvekan husvagnsserien Beachy. En unik konstruktion som är starkt inspirerad av vanlife-trenden, ty det flirtas hej vilt med målgruppen – unga nytillkomna campare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-01-11 07:54

 • Bürstner Kampen 4x4: Fyrhjulsdriven skogsmulle

  Bürstner Kampen 4x4: Fyrhjulsdriven skogsmulle

  Den har tvåhjulsdrift tills du trycker på knappen till vänster om ratten. Vips, så har plåtisen Bürstner Campeo 4x4 förvandlat sig till ett skogsmullecampande fordon som kan brukas även offroad.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-01-04 07:03

 • Kabe Estate 520 XL: Omarbetad efterföljare

  Kabe Estate 520 XL: Omarbetad efterföljare

  En helt ny husvagn har presenterat sig. Estate heter serien som är en reviderad arvinge till Kabes populära Classic. Vi har kikat på 520 XL som har fransk bädd.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-12-20 07:01

 • Sun Living C65 SL: Smal, smärt och smidig

  Sun Living C65 SL: Smal, smärt och smidig

  Tillhör ni dem som anser att plåtisarna är något för små och de normalstora husbilarna är lite väl skrymmande? Kolla då in den sprillans nya modellen Sun Living C 65 SL som är ett alternativ någonstans mitt emellan ovan nämnda husbilskonstruktioner.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-12-17 07:23

 • Eriba Touring 820: Handbyggd 007

  Eriba Touring 820: Handbyggd 007

  Tänk er en handbyggd husvagn. Ett campingfordon som dessutom tagit hem en triumf i ärofyllda Red Dot Design Award (2019). Alldeles riktigt, det handlar om den unika, smakfulla och minst sagt sofistikerade Eriba Touring 820.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-12-13 07:41

 • Chausson X550: Nutid eller framtid?

  Chausson X550: Nutid eller framtid?

  Innovativt och futuristiskt. Dessa ledord tar Chausson allt som oftast till när de lanserar nya spännande fordon – korta och übercharmiga X550 Exclusive Line är inget undantag.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-12-08 07:45

 • McLouis MC4 873G: För livsnjutare – av livsnjutare

  McLouis MC4 873G: För livsnjutare – av livsnjutare

  Mellanklassfordon med premiumlook. Beskrivningen stämmer till punkt och pricka när det gäller italienska McLouis. Vi har provat modellen 873G med höga långbäddar.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-11-24 07:27

 • LMC Style 582 K: Premiärvagnen

  LMC Style 582 K: Premiärvagnen

  Tillhör ni dem som hyrt husvagn under året och känt – det här är vår grej! Går ni kanske nu och funderar på att köpa en sprillans ny vagn som ska tilltala såväl er som barnen och plånboken? Då kan LMC Style 582 K vara fordonet ni ska kika närmare på.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-11-16 07:02

 • Etrusco I 7400 QB: Modern miljö

  Etrusco I 7400 QB: Modern miljö

  Tilltalas ni av tysk ingenjörskonst? Går ni samtidigt igång på ett modernt designspråk? Husbilstillverkaren Etrusco står för både och, med det bästa från två världar.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-11-12 07:00

 • Kabe Ametist 560 GLE: För alla med höga krav

  Kabe Ametist 560 GLE: För alla med höga krav

  Ametist kommer från grekiskan och betyder icke berusad. Smyckestenen ansågs nämligen ha tillnyktrande effekt. Denna ädelsten finns runt om i hela världen, även om vi i Sverige gärna vill slå oss för bröstet och propagera för att vi har de allra finaste – fast då som en husvagnsserie hos Kabe.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-10-26 07:28

 • Roller Team Kronos 274 TL: Stilig 20-åring

  Roller Team Kronos 274 TL: Stilig 20-åring

  Ute efter en husbil som är ämnad för barnfamiljer? Vill man samtidigt ha en ljus och modern inredning samt en prislapp som inte gör ett stort hål plånboken, ja då bör man inspektera Roller Team Kronos 274 TL.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-10-22 07:57

 • Hobby OnTour 470 UL: Storleken är inte allt

  Hobby OnTour 470 UL: Storleken är inte allt

  Störst går först och "bigger is better". Det finns massvis med uttryck som anspelar på att ju större saker och ting är, desto bättre är de. Lilla, resevänliga Hobby OnTour 470 UL bevisar i flera fall motsatsen.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-10-18 07:45

 • Carthago Chic C-Line I 4.9 LE L: Glitter och glamour

  Carthago Chic C-Line I 4.9 LE L: Glitter och glamour

  Carthago chic c-line är en premiumserie med stort P. Står det dessutom superior på karossen, ja då har man tillgång till den mest exklusiva varianten som närapå snuddar vid en Liner. Vi har kikat på modellen I 4.9 LE L som har de populära singelbäddarna.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-10-11 07:19

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1680 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 637 fristående campingplatser och 741 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 302 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-01

 • Husvagn & Camping 2021-12

 • Husvagn & Camping 2021-11

 • Husvagn & Camping 2021-10

 • Husvagn & Camping 2021-09

 • Husvagn & Camping 2021-08

 • Husvagn & Camping Nr 7 2021

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206