McLouis MC4 873G: För livsnjutare – av livsnjutare

McLouis MC4 873G: För livsnjutare – av livsnjutare

Publicerad

Komforten i den bältade soffan var imponerade hög.

Mellanklassfordon med premiumlook. Beskrivningen stämmer till punkt och pricka när det gäller italienska McLouis. Vi har provat modellen 873G med höga långbäddar.

Vandra i Dolomiterna. Glida fram längs den oerhört vackra Amalfikusten. Provsmaka olivoljan Magliano Sabina. Slå sig ned med en flaska Chianti under en apelsinlund. Njuta av småplocket runt en festmåltid där matbordet doftar charkuterier i absolut världsklass. Glömde vi tallriken med en krämig pastarätt och färska örter?

Visst är det så att italienare är kända för att vara livsnjutare. Vad passar då bättre än att prova ett av deras husbilsmärken?

Sagt och gjort. En sprillans ny McLouis Mc4 873G anno 2022 fick det bli. Vårt testobjekt visar sig till och med vara så orört att det stod noll mil på mätaren. Men det är inte vägronden vi ska profilera. 

Under de senaste åren har den italienska husbilstillverkaren lyckats kombinera bibehållen, magnifik designstruktur med kraftigt utökad användarvänlighet. Kort sagt har de skapat ett husbilssegment som tycks bli lite vassare för varje modellår.

Till 2022 har de valt att fasa ut 300-serien för att lägga krutet på de något lyxigare 800-modellerna. Och i samband med det sticker de också ut hakan och säger att de har tillverkat "den bästa McLouis någonsin".

Höga singelbäddar uppskattas av många svenska husbilscampare.

Det finns åtta halvintegrerade 800-fordon att välja mellan, där två är helt nya (Mc4 865 och Mc4 862). Vi valde emellertid att stifta bekantskap med 873G. En tidigare storsäljare – som visar sig ge mersmak.

Interiören fullkomligen bländar oss med sin harmoni. Det är elegant och funktionellt. De vadderade väggarna i "sovrummet" ger en behaglig och ombonad känsla. När italienarna kombinerar varma och kalla kulörer, samt matta och högblanka komponenter gör de det med fingertoppskänsla.

Det räcker med ett knapptryck för att trolla fram ytterligare sovplatser.

Vi hittar även en hel del intressanta detaljer som är värda att lyfta fram. I köket finns en dold låda för bestick samt en utfällbar serveringsbricka. Vad sägs om en aperitif före maten?

Sedan gör vi tummen upp för komforten i den bältade soffan. Den platsen konkurrerar absolut med hyttstolarna.

De stora nyheterna för McLouis modellår 2022 är bland annat 15 centimeter tjocka komfortmadrasser, sovrumsbelysning med integrerade USB-laddningsuttag, 360-graders soffbord, garagekapacitet upp till 300 kg, större färskvattentank, XL-entrédörr samt plats för en 32-tums-tv.

En trevlig detalj – utfällbar serveringsbricka.

Sedan har vi det där med utrustningsnivån. För att vara en husbil som knappt överskrider trekvarts miljon kronor är den minst sagt riklig på diverse redskap – och det kan vi tacka importören Autohallen för.

De släpper nämligen inte iväg några fordon förrän de är utrustade med deras så kallade All Inclusive, vilket innebär användbara ting som solcell inkluderat regulator, cykelställ, tv/dvd, markis, uppvärmd spillvattentank och en hel del annat smått och gott.

Under sängarna finns garderob och linneförråd.

Är då 873G en komplett husbil? Ja visst är det så – om man relaterar till vad man får för pengarna. Sedan kan man alltid vara kritisk och mena på att den saknar vissa egenskaper som ger den en komplett premiumkänsla.

Där är den redan estetiskt, men kanske inte vad gäller hållbar byggnadskvalitet. På det området släpar fortfarande många italienska campingfordonstillverkare efter i jämförelse med flera svenska och tyska. Men då brukar det uppstå en viss prisskillnad som man som kund också ska beakta.

 • LMC Style 400 F: Flexibel lösning

  LMC Style 400 F: Flexibel lösning

  Hur får man en minihusvagn att bli rymlig nog för två personer? Jo, man trollar bort sängen som LMC på ett mycket smart sätt har gjort på modellen Style 400 F.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-15 07:58

 • Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  När man nämner ordet helintegrerad ser de allra flesta en stor och svulstig husbil med en sjusiffrig prislapp framför sig. Knappast modeller som kan vara med och utmana de potentiella kunderna som är ute efter ett kompakt fordon i sexmetersklassen. Men det finns undantag – som exempelvis Knaus VAN I 550 MF.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-05 07:28

 • McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  Ung, snygg och modemedveten. Alla goda ting är tre och det råder inga som helst tvivel om att detta står för den italienska husbilstillverkaren McLouis. Det gäller dock att vara först till kvarn. Deras fordon tycks nämligen gå åt som smör i solsken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-02 07:29

 • Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Är du måhända ute efter en typ av husvagn som inte är som alla andra? Då bör du kika på Hobbys nya och minst sagt unika Maxia 660 WQM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-28 07:34

 • Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

  Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

  Det har blivit mer inne än någonsin att campa med ett litet fordon, och det gäller såväl husbilar som husvagnar. Weinsberg CaraOne 390 PUH är en nätt och behändig vagn att dra, samtidigt som den är förvånansvärt rymlig invändigt.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-08 06:54

 • Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Vill ni ha en semester som är fylld med glädje, äventyr och komfort de kommande åren? Önskar ni dessutom vara klimatsmarta och väljer bort charterresor till stora hotellkomplex med såväl vattenland som Bamseklubb? Då är det läge att tala i husvagnstermer.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-06 06:49

 • Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Husbilar har många uppskattade egenskaper. Frihet och flexibilitet hör dit, men med begränsningar. Att exempelvis köra ut på en fuktig gräsmatta kan betyda behov av bärgning!

  Första intrycket Håkan Johansson, 2022-07-04 07:09

 • Adria Twin Sports 640 SGX: En äventyrlig nykomling

  Adria Twin Sports 640 SGX: En äventyrlig nykomling

  Först kom modellerna Twin Axess, Twin Plus och Twin Supreme. En trio som omgående rönte succé. Nu har Adrias plåtisfamilj fått tillökning i Twin Sports – en lite äventyrligare serie med pop-up-tak.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-06-21 07:22

 • Hobby OnTour T65 GE Forsberg Edition: Packat & klart

  Hobby OnTour T65 GE Forsberg Edition: Packat & klart

  Vad sägs om mycket husbil för pengarna? I det här fallet handlar det om ett välrenommerat varumärke som också står sig mycket bra på andrahandsmarknaden. Välkomna att kika närmare på Hobby OnTour i en speciell tappning – Forsberg Edition.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-24 07:10

 • Hobby Maxia 495 UL: Premiumkänsla!

  Hobby Maxia 495 UL: Premiumkänsla!

  Det blir endast två modeller i inledningsskedet. Fast det är inte så bara. Maxia är en sprillans ny serie från Hobby och den är fylld med premiumkänsla.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-19 07:35

 • Bürstner Copa C 500 Active: Flexibel familjevan

  Bürstner Copa C 500 Active: Flexibel familjevan

  Plåtisar i all ära. Fast vill ni ha ett ännu mindre campingfordon som samtidigt ska agera personbil, ja då kan Bürstners charmiga Copa C 500 Active vara ett hett alternativ.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-16 07:08

 • Knaus Südwind 460 EU: Nätt 60-åring i fräck skrud

  Knaus Südwind 460 EU: Nätt 60-åring i fräck skrud

  1962 lanserade Knaus sin första Südwind. Således har vi med en 60-årsjubilar att göra. Vi har valt att titta på en av de små vagnarna som har en klassisk och mycket omtyckt planlösning – 460 EU.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-10 06:29

 • Weinsberg Caracito 450 FU: Bara el såklart!

  Weinsberg Caracito 450 FU: Bara el såklart!

  Okomplicerad och utan gasol. Weinsberg CaraCito som bara drivs med el känns verkligen rätt i tiden. Det kan även konstateras att ingen av de fem olika modellerna gör några större hål i plånboken. Vi har kikat på 450 FU med planlösningen U-sittgrupp och fransk säng.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-25 07:05

 • Pilote P696U: Liten och ändå stor

  Pilote P696U: Liten och ändå stor

  Franska tillverkare kan det där med att trolla. I alla fall med husbilar. För att få ett litet campingfordon på under sju meter att bli stort krävs nämligen ingenjörskonst på hög nivå. I detta fall handlar det om Pilote P696U.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-21 07:49

 • Dethleffs Alpa 7820-2: Lyxigt för två

  Dethleffs Alpa 7820-2: Lyxigt för två

  En husbil byggd för två personer. Då betyder det väl ett litet, smidigt och behändigt fordon? Så borde det kanske vara, men inte inom serien Dethleffs Alpa – för där är hela kvintetten husbilar resliga av sig.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-19 07:20

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

 • Husvagn & Camping 2022-04

 • Husvagn & Camping 2022-03

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206