Weinsberg CaraOne 400 LK: För den lilla familjen

Publicerad: 2022-01-18   Uppdaterad: 2023-04-18

Är det möjligt att bygga en barnkammarmodell med våningssäng i en husvagn som endast är fyra meter invändigt? Jodå, Weinsberg kan minsann och det via sin CaraOne 400 LK.

Weinsberg CaraOne 400 LK: För den lilla familjen
400 LK är tillsammans med 390 PUH och 390 QD minst i syskonskaran CaraOne.

Liten dragbil, eller kanske rent av en elbil med dragkrok? Kanske tunn plånbok också? Vad gör man då om man vill skaffa en sprillans ny husvagn för att förgylla både barnens och sitt eget friluftsbehov?

Jo, man tar sikte på Weinsberg CaraOne 400 LK – en vagn som är både liten och lätt och inte kräver en suv som dragbil. Dessutom kostar den inte skjortan heller och sist men inte minst – den är barnkammar-utrustad med våningssäng alldeles intill entrén.

Weinsberg CaraOne 400 LK: För den lilla familjen
Våningssängen inkluderar givetvis stege och fallskydd.
Weinsberg CaraOne 400 LK: För den lilla familjen
Barnlamporna har dubbla funktioner.

Där har småttingarna sitt eget krypin framåt kvällskvisten. De har var sitt fönster och dito ”smajl-lampa” med dubbla funktioner. Trycker kidsen på figurens högra öga får de läsbelysning, trycker de i gengäld på smajlfigurens vänstra öga träder ett blått sken fram i form av så kallad nattbelysning.

Tummen upp gör säkerligen de barn som är en smula mörkrädda och inte känner sig bekväma med att ha föräldrarnas lugnande famn på avstånd. Mamma och pappa har i sin tur ingen fast säng i detta fordon utan de får nöja sig med den bäddbara sittgruppen.

Inte så underligt då vagnens innermått knappt överskrider fyra meter. I soffan är det sällan eller aldrig lika bekvämt som att sova i en ”riktig” säng, men har man en kropp som inte har passerat bäst före-datum brukar det inte uppstå några problem.

En tunn bäddmadrass att lägga ovanpå dynorna kan mycket väl göra susen och boosta bekvämligheten rejält.

När vagnen är så liten som denna, ja då har tillverkarna tvingats att trolla med knäna. Och det har Weinsberg lyckats riktigt bra med. Kanske inte på nivå med Joe Labero, men som sagt bättre än bra har resultatet blivit.

Weinsberg CaraOne 400 LK: För den lilla familjen
I denna avdelning kan man även hänga ytterplagg och nyttja platsen som ett torkrum.
Weinsberg CaraOne 400 LK: För den lilla familjen
Det är bara i köket som skåpen är vita.

Exempelvis är toaletten större än vi hade förväntat oss. Dessutom finns här bra med förvaringsutrymmen samt diverse detaljer som krokar och toalettrulleshållare. Ett takfönster ombesörjer ventilation. Vi noterar även en handduksstång i taket som gör att man kan använda utrymmet som torkrum för våta ytterplagg.

Förvaringsmässigt finns det en exteriör lastlucka på karossens högersida. Garderoben mäter 114 x 59 x 59 centimeter (höjd/bredd/djup). Där saknas såväl belysning som takventil, vilket kanske inte är så underligt med tanke på vagnens ytterst modesta prislapp.

Något linneförråd finns inte. Däremot två rymliga överskåp i vagnens frontparti. Inget av dessa, eller i köket heller för den delen, har funktionen soft close. Köket å sin sida är utrustat med rak diskbänk, god belysning, tre brännare samt golvplacerat kylskåp.

Inredningen känns både modern och genomtänkt för att vara på den här prisnivån. Vi noterar grått tyg, borstad köksbänk, kromade skåpbeslag och bruna möbelmoduler som vi klassificerar som varken mörka eller ljusa.

I sittgruppen är dessutom ljuset till belåtenhet. Det är kombinationen av takfönster, två fönster, hörn- samt mysbelysning ovanför överskåpen som skapar en ytterst trivsam avdelning för samkväm när inte vädrets makter tillåter utomhusvistelse i förtältet. 

Finns det USB-uttag? Japp! Hur är det med hagelresistent GPR-tak då? Jodå, det är också på plats! Stål- eller aluminiumfälgar på denna prispressade minsting? Givetvis det sistnämnda – det ska ju se lite coolt ut också!

Weinsberg CaraOne 400 LK: För den lilla familjen
Rulla till toppen