Weinsberg CaraOne 400 LK: För den lilla familjen

Bra med plats i sittgruppen där dynklädseln har fläckskyddande material.

Weinsberg CaraOne 400 LK: För den lilla familjen

Publicerad

400 LK är tillsammans med 390 PUH och 390 QD minst i syskonskaran CaraOne.

Är det möjligt att bygga en barnkammarmodell med våningssäng i en husvagn som endast är fyra meter invändigt? Jodå, Weinsberg kan minsann och det via sin CaraOne 400 LK.

Liten dragbil, eller kanske rent av en elbil med dragkrok? Kanske tunn plånbok också? Vad gör man då om man vill skaffa en sprillans ny husvagn för att förgylla både barnens och sitt eget friluftsbehov?

Jo, man tar sikte på Weinsberg CaraOne 400 LK – en vagn som är både liten och lätt och inte kräver en suv som dragbil. Dessutom kostar den inte skjortan heller och sist men inte minst – den är barnkammar-utrustad med våningssäng alldeles intill entrén.

Våningssängen inkluderar givetvis stege och fallskydd.

Barnlamporna har dubbla funktioner.

Där har småttingarna sitt eget krypin framåt kvällskvisten. De har var sitt fönster och dito "smajl-lampa" med dubbla funktioner. Trycker kidsen på figurens högra öga får de läsbelysning, trycker de i gengäld på smajlfigurens vänstra öga träder ett blått sken fram i form av så kallad nattbelysning.

Tummen upp gör säkerligen de barn som är en smula mörkrädda och inte känner sig bekväma med att ha föräldrarnas lugnande famn på avstånd. Mamma och pappa har i sin tur ingen fast säng i detta fordon utan de får nöja sig med den bäddbara sittgruppen.

Inte så underligt då vagnens innermått knappt överskrider fyra meter. I soffan är det sällan eller aldrig lika bekvämt som att sova i en "riktig" säng, men har man en kropp som inte har passerat bäst före-datum brukar det inte uppstå några problem.

En tunn bäddmadrass att lägga ovanpå dynorna kan mycket väl göra susen och boosta bekvämligheten rejält.

När vagnen är så liten som denna, ja då har tillverkarna tvingats att trolla med knäna. Och det har Weinsberg lyckats riktigt bra med. Kanske inte på nivå med Joe Labero, men som sagt bättre än bra har resultatet blivit.

I denna avdelning kan man även hänga ytterplagg och nyttja platsen som ett torkrum.

Det är bara i köket som skåpen är vita.

Exempelvis är toaletten större än vi hade förväntat oss. Dessutom finns här bra med förvaringsutrymmen samt diverse detaljer som krokar och toalettrulleshållare. Ett takfönster ombesörjer ventilation. Vi noterar även en handduksstång i taket som gör att man kan använda utrymmet som torkrum för våta ytterplagg.

Förvaringsmässigt finns det en exteriör lastlucka på karossens högersida. Garderoben mäter 114 x 59 x 59 centimeter (höjd/bredd/djup). Där saknas såväl belysning som takventil, vilket kanske inte är så underligt med tanke på vagnens ytterst modesta prislapp.

Något linneförråd finns inte. Däremot två rymliga överskåp i vagnens frontparti. Inget av dessa, eller i köket heller för den delen, har funktionen soft close. Köket å sin sida är utrustat med rak diskbänk, god belysning, tre brännare samt golvplacerat kylskåp.

Inredningen känns både modern och genomtänkt för att vara på den här prisnivån. Vi noterar grått tyg, borstad köksbänk, kromade skåpbeslag och bruna möbelmoduler som vi klassificerar som varken mörka eller ljusa.

I sittgruppen är dessutom ljuset till belåtenhet. Det är kombinationen av takfönster, två fönster, hörn- samt mysbelysning ovanför överskåpen som skapar en ytterst trivsam avdelning för samkväm när inte vädrets makter tillåter utomhusvistelse i förtältet. 

Finns det USB-uttag? Japp! Hur är det med hagelresistent GPR-tak då? Jodå, det är också på plats! Stål- eller aluminiumfälgar på denna prispressade minsting? Givetvis det sistnämnda – det ska ju se lite coolt ut också!

 • Hobby Maxia 495 UL: Premiumkänsla!

  Hobby Maxia 495 UL: Premiumkänsla!

  Det blir endast två modeller i inledningsskedet. Fast det är inte så bara. Maxia är en sprillans ny serie från Hobby och den är fylld med premiumkänsla.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-19 07:35

 • Bürstner Copa C 500 Active: Flexibel familjevan

  Bürstner Copa C 500 Active: Flexibel familjevan

  Plåtisar i all ära. Fast vill ni ha ett ännu mindre campingfordon som samtidigt ska agera personbil, ja då kan Bürstners charmiga Copa C 500 Active vara ett hett alternativ.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-16 07:08

 • Knaus Südwind 460 EU: Nätt 60-åring i fräck skrud

  Knaus Südwind 460 EU: Nätt 60-åring i fräck skrud

  1962 lanserade Knaus sin första Südwind. Således har vi med en 60-årsjubilar att göra. Vi har valt att titta på en av de små vagnarna som har en klassisk och mycket omtyckt planlösning – 460 EU.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-10 06:29

 • Weinsberg Caracito 450 FU: Bara el såklart!

  Weinsberg Caracito 450 FU: Bara el såklart!

  Okomplicerad och utan gasol. Weinsberg CaraCito som bara drivs med el känns verkligen rätt i tiden. Det kan även konstateras att ingen av de fem olika modellerna gör några större hål i plånboken. Vi har kikat på 450 FU med planlösningen U-sittgrupp och fransk säng.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-25 07:05

 • Pilote P696U: Liten och ändå stor

  Pilote P696U: Liten och ändå stor

  Franska tillverkare kan det där med att trolla. I alla fall med husbilar. För att få ett litet campingfordon på under sju meter att bli stort krävs nämligen ingenjörskonst på hög nivå. I detta fall handlar det om Pilote P696U.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-21 07:49

 • Dethleffs Alpa 7820-2: Lyxigt för två

  Dethleffs Alpa 7820-2: Lyxigt för två

  En husbil byggd för två personer. Då betyder det väl ett litet, smidigt och behändigt fordon? Så borde det kanske vara, men inte inom serien Dethleffs Alpa – för där är hela kvintetten husbilar resliga av sig.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-19 07:20

 • Adria Alpina 583 LP: Redo för en vargavinter

  Adria Alpina 583 LP: Redo för en vargavinter

  Sveriges mest sålda husvagnsmärke de senaste åren. Egentligen behöver man inte säga mer än så. Det talar sitt tydliga språk. Adria är både designade och utrustade för högsta möjliga prestanda till bästa tänkbara pris. Denna gång utför vi en "favorit i repris" då vi åter sätter tänderna i en Alpina 583 LP.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-05 07:39

 • Malibu I 490 LE: Stiligt syskon

  Malibu I 490 LE: Stiligt syskon

  Klart och tydligt står det Malibu – a company of Carthago på karossidan bredvid entrédörren. När vi stiger in blir det synnerligen uppenbart att det här är ett varumärke som förpliktar och det klarar denna husbil med bravur.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-15 07:02

 • Knaus Südwind 500 FU: Ikonisk 60-åring

  Knaus Südwind 500 FU: Ikonisk 60-åring

  Visst, det var Schwalbennest (Svalboet) som lanserades allra först av Knaus 1961. Året efter kom Südwind som i allra högsta grad lever vidare som en av de mest ledande modellserierna i husvagnsbranschen – alla varumärken inkluderade.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-11 07:06

 • Hymer ML-T 570 Crossover: Grovmönstrat äventyr

  Hymer ML-T 570 Crossover: Grovmönstrat äventyr

  Hymer ML-T 570 Crossover är inte bara en udda husbil. Den är kaxigast i klassen och inbjuder till något som de konventionella husbilarna aldrig kommer att mäkta med – ett äventyr även vid sidan av vägen!

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-03 06:19

 • Dethleffs C´Joy 480 FSH: Prispressad serie

  Dethleffs C´Joy 480 FSH: Prispressad serie

  Finnes: Välrenommerat varumärke. Synnerligen prisvänlig vagn. Låg vikt. Fem olika skepnader. Sökes: Nytillkomna campare som inte vill offra en halv förmögenhet på en sprillans ny husvagn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-01 07:40

 • Weinsberg CaraCore 700 MEG: Specialbyggd!

  Weinsberg CaraCore 700 MEG: Specialbyggd!

  Är verkligen Weinsberg ett instegsmärke? Svaret blir nog både ja och nej, beroende på vem eller vilka man frågar. Pratar vi koncernspråk och syskonen Knaus och Tabbert, blir svaret naturligtvis ja. När Husvagn & Camping kikar på helintegrerade CaraCore 700 MEG lutar det betydligt mer åt ett nej.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-02-11 08:45

 • Sunlight Cliff 600 RT Adventure: Vanlife de Luxe

  Sunlight Cliff 600 RT Adventure: Vanlife de Luxe

  Sunlight må vara ett varumärke som prismässigt ingår i kategorin "något billigare". Men när vi sätter tänderna i deras Cliff 600 RT Adventure Edition med pop-up-tak blir vi en smula förvånade. Det har nämligen inte snålats in på en enda pinal.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-02-09 07:06

 • Caravelair Artica 542: Made in France

  Caravelair Artica 542: Made in France

  En trotjänare gör nu en spännande entré på den svenska husvagnsmarknaden – Caravelair. Vi åkte ut till Mobilen Stockholm och satte tänderna i modellen Artica 542.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-02-07 08:45

 • Polar 650 BSA Selected: Made in Norrland 2.0

  Polar 650 BSA Selected: Made in Norrland 2.0

  Du bor lika bra som alltid. Nu har emellertid Polars exteriör fått en skjuts i modern riktning. Detta via en närmast pampig bakgavel som automatisk för tankarna till husbilar i Liner-segmentet.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-02-02 07:44

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1701 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 760 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

 • Husvagn & Camping 2022-04

 • Husvagn & Camping 2022-03

 • Husvagn & Camping 2022-02

 • Husvagn & Camping 2022-01

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206