Polar 650 BSA Selected: Made in Norrland 2.0

Publicerad: 2022-02-02   Uppdaterad: 2023-04-18

Du bor lika bra som alltid. Nu har emellertid Polars exteriör fått en skjuts i modern riktning. Detta via en närmast pampig bakgavel som automatisk för tankarna till husbilar i Liner-segmentet.

Polar 650 BSA Selected: Made in Norrland 2.0
Kaxiga och närmast kattliknande ljus på bakstammen.

Vi har med en enkelaxlad bjässe med lite drygt 15 kvadratmeter boyta att göra. Och det är inte vilken husvagn som helst vi sätter tänderna i – det är en Polar 650 BSA som är hämtad från deras mellanserie Selected. 

Bokstavskombinationen? Ja, den är ny för i år och i utgåva 11/2021 av Husvagn & Camping presenterade vi en parlör över hur bokstavskombinationerna ska tydas enligt Polar. I detta fall står B för bathroom, S för singlebeds och A för angle kitchen, det vill säga vinkelkök. Kort sagt är det en mycket uppskattad planlösning med stor U-soffa längst fram och ovan nämnda ”bokstäver” i mitt- och akterpartiet.

Polar 650 BSA Selected: Made in Norrland 2.0
Underbar komfort och tjing för en plats i ett av hörnen.

Vad skiljer då en 2022-vagn från fjolårets modell? Pratar vi exteriört har det hänt en hel del. Ja, så pass mycket att Polar själva sticker ut nosen och menar på att den är designad för nästa generation. Dels har taket blivit plant, vilket gör att det blir enklare att sätta upp såväl markis som förtält.

Sedan har vi det där som får varenda husvagnsentusiast att haja till – fram- och bakgavelns nya formspråk! Visst, designen andas fortfarande tillverkarens DNA, men oj vad mycket ungdomligare, sportigare och kaxigare de blåvita vagnarna nu har blivit. 

–Hela tiden strävar vi efter att förbättra husvagnarna och användarvänligheten. Som en tillverkare av premiumvagnar kan vi aldrig luta oss tillbaka utan bara blicka framåt, säger Polars vd Tony Ekström.

Polar 650 BSA Selected: Made in Norrland 2.0
Ett kök i absolut världsklass.
Polar 650 BSA Selected: Made in Norrland 2.0
Mikrovågsugnen finns under kylskåpet, mitt emot köket.

Och användarvänligt är det i allra högsta grad. Även om Selected inte är Polars ”värsting” är den utrustad med närapå allt och lite till.

Visst, man kan kapa nästan 100 000 kronor om man beställer en 650 BSA Original men då får man vara utan den stora kylen, gasol- och mikrovågsugn, subwoofer, belyst vitrinskåp, Polar Connect, högtalare bak, handdukstork, lastlucka bak, gasol-uttag i koffert, extra 12V cirkulationspump, belastningsvakt, LED-belysning i garderober/sänglåda/lastlucka och i kofferten för att nämna ett axplock. 

Vill man istället blåsa på med hull och hår och beställa en svartvit Customized, ja då får man i gengäld punga ut med drygt 100 000 riksdaler ytterligare.

Polar 650 BSA Selected: Made in Norrland 2.0
Populärt hos svenska husvagnscampare – singelbäddar.

Vad är det Husvagn & Camping fastnar för? I ärlighets namn är det en hel del.

Instegsgarderob med såväl klädhängare som takventil är praktiskt. Komforten i soffan är i det närmaste kunglig. Vinkelköket gjorde omedelbar succé när det lanserades och det är fullt förståeligt. Att få tillgång till en ”riktig” spis och all tänkbar köksutrustning kan göra vem som helst salig av lycka. Uppfällbar huvudända gillar vi bokmalar skarpt. 

Läsbelysningen kan dessutom riktas optimalt då lamporna löper på en skena. Dessa har för övrigt integrerats med USB-laddningsuttag. Och sedan har vi ju den nya looken med moderniserad front och bakgavel förstås!

Polar 650 BSA Selected: Made in Norrland 2.0
Handdukstork och ett smalt skåp i toalettavdelningen.

Skulle 650-vagnen passa er storleksmässigt, men inte planlösningen finns det ytterligare fem syskon att tillgå med antingen fransk säng eller dubbelsäng ställd såväl på längden som på tvären.

Jodå, det finns en barnkammarlösning i 650-segmentet också. Önskas kanske annan design på golv eller väggplattor? Inga problem – det finns två olika alternativ. Gillar ni inte textilvalen på bilderna? Lugn, det finns en handfull varianter att välja mellan. Ni kommer alla att bli nöjda och belåtna.

I samband med 2022-lanseringen har också Polars hemsida gjorts om. Det är en del i ett omfattande varumärkesarbete för att nå en ny generation husvagnsköpare som har hög digital närvaro.

Polar 650 BSA Selected: Made in Norrland 2.0
Rulla till toppen