Polar 650 BSA Selected: Made in Norrland 2.0

Polar 650 BSA Selected: Made in Norrland 2.0

Publicerad

Kaxiga och närmast kattliknande ljus på bakstammen.

Du bor lika bra som alltid. Nu har emellertid Polars exteriör fått en skjuts i modern riktning. Detta via en närmast pampig bakgavel som automatisk för tankarna till husbilar i Liner-segmentet.

Vi har med en enkelaxlad bjässe med lite drygt 15 kvadratmeter boyta att göra. Och det är inte vilken husvagn som helst vi sätter tänderna i – det är en Polar 650 BSA som är hämtad från deras mellanserie Selected. 

Bokstavskombinationen? Ja, den är ny för i år och i utgåva 11/2021 av Husvagn & Camping presenterade vi en parlör över hur bokstavskombinationerna ska tydas enligt Polar. I detta fall står B för bathroom, S för singlebeds och A för angle kitchen, det vill säga vinkelkök. Kort sagt är det en mycket uppskattad planlösning med stor U-soffa längst fram och ovan nämnda "bokstäver" i mitt- och akterpartiet.

Underbar komfort och tjing för en plats i ett av hörnen.

Vad skiljer då en 2022-vagn från fjolårets modell? Pratar vi exteriört har det hänt en hel del. Ja, så pass mycket att Polar själva sticker ut nosen och menar på att den är designad för nästa generation. Dels har taket blivit plant, vilket gör att det blir enklare att sätta upp såväl markis som förtält.

Sedan har vi det där som får varenda husvagnsentusiast att haja till – fram- och bakgavelns nya formspråk! Visst, designen andas fortfarande tillverkarens DNA, men oj vad mycket ungdomligare, sportigare och kaxigare de blåvita vagnarna nu har blivit. 

–Hela tiden strävar vi efter att förbättra husvagnarna och användarvänligheten. Som en tillverkare av premiumvagnar kan vi aldrig luta oss tillbaka utan bara blicka framåt, säger Polars vd Tony Ekström.

Ett kök i absolut världsklass.

Mikrovågsugnen finns under kylskåpet, mitt emot köket.

Och användarvänligt är det i allra högsta grad. Även om Selected inte är Polars "värsting" är den utrustad med närapå allt och lite till.

Visst, man kan kapa nästan 100 000 kronor om man beställer en 650 BSA Original men då får man vara utan den stora kylen, gasol- och mikrovågsugn, subwoofer, belyst vitrinskåp, Polar Connect, högtalare bak, handdukstork, lastlucka bak, gasol-uttag i koffert, extra 12V cirkulationspump, belastningsvakt, LED-belysning i garderober/sänglåda/lastlucka och i kofferten för att nämna ett axplock. 

Vill man istället blåsa på med hull och hår och beställa en svartvit Customized, ja då får man i gengäld punga ut med drygt 100 000 riksdaler ytterligare.

Populärt hos svenska husvagnscampare – singelbäddar.

Vad är det Husvagn & Camping fastnar för? I ärlighets namn är det en hel del.

Instegsgarderob med såväl klädhängare som takventil är praktiskt. Komforten i soffan är i det närmaste kunglig. Vinkelköket gjorde omedelbar succé när det lanserades och det är fullt förståeligt. Att få tillgång till en "riktig" spis och all tänkbar köksutrustning kan göra vem som helst salig av lycka. Uppfällbar huvudända gillar vi bokmalar skarpt. 

Läsbelysningen kan dessutom riktas optimalt då lamporna löper på en skena. Dessa har för övrigt integrerats med USB-laddningsuttag. Och sedan har vi ju den nya looken med moderniserad front och bakgavel förstås!

Handdukstork och ett smalt skåp i toalettavdelningen.

Skulle 650-vagnen passa er storleksmässigt, men inte planlösningen finns det ytterligare fem syskon att tillgå med antingen fransk säng eller dubbelsäng ställd såväl på längden som på tvären.

Jodå, det finns en barnkammarlösning i 650-segmentet också. Önskas kanske annan design på golv eller väggplattor? Inga problem – det finns två olika alternativ. Gillar ni inte textilvalen på bilderna? Lugn, det finns en handfull varianter att välja mellan. Ni kommer alla att bli nöjda och belåtna.

I samband med 2022-lanseringen har också Polars hemsida gjorts om. Det är en del i ett omfattande varumärkesarbete för att nå en ny generation husvagnsköpare som har hög digital närvaro.

 • Adria Twin Sports 640 SGX: En äventyrlig nykomling

  Adria Twin Sports 640 SGX: En äventyrlig nykomling

  Först kom modellerna Twin Axess, Twin Plus och Twin Supreme. En trio som omgående rönte succé. Nu har Adrias plåtisfamilj fått tillökning i Twin Sports – en lite äventyrligare serie med pop-up-tak.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-06-21 07:22

 • Hobby OnTour T65 GE Forsberg Edition: Packat & klart

  Hobby OnTour T65 GE Forsberg Edition: Packat & klart

  Vad sägs om mycket husbil för pengarna? I det här fallet handlar det om ett välrenommerat varumärke som också står sig mycket bra på andrahandsmarknaden. Välkomna att kika närmare på Hobby OnTour i en speciell tappning – Forsberg Edition.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-24 07:10

 • Hobby Maxia 495 UL: Premiumkänsla!

  Hobby Maxia 495 UL: Premiumkänsla!

  Det blir endast två modeller i inledningsskedet. Fast det är inte så bara. Maxia är en sprillans ny serie från Hobby och den är fylld med premiumkänsla.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-19 07:35

 • Bürstner Copa C 500 Active: Flexibel familjevan

  Bürstner Copa C 500 Active: Flexibel familjevan

  Plåtisar i all ära. Fast vill ni ha ett ännu mindre campingfordon som samtidigt ska agera personbil, ja då kan Bürstners charmiga Copa C 500 Active vara ett hett alternativ.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-16 07:08

 • Knaus Südwind 460 EU: Nätt 60-åring i fräck skrud

  Knaus Südwind 460 EU: Nätt 60-åring i fräck skrud

  1962 lanserade Knaus sin första Südwind. Således har vi med en 60-årsjubilar att göra. Vi har valt att titta på en av de små vagnarna som har en klassisk och mycket omtyckt planlösning – 460 EU.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-10 06:29

 • Weinsberg Caracito 450 FU: Bara el såklart!

  Weinsberg Caracito 450 FU: Bara el såklart!

  Okomplicerad och utan gasol. Weinsberg CaraCito som bara drivs med el känns verkligen rätt i tiden. Det kan även konstateras att ingen av de fem olika modellerna gör några större hål i plånboken. Vi har kikat på 450 FU med planlösningen U-sittgrupp och fransk säng.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-25 07:05

 • Pilote P696U: Liten och ändå stor

  Pilote P696U: Liten och ändå stor

  Franska tillverkare kan det där med att trolla. I alla fall med husbilar. För att få ett litet campingfordon på under sju meter att bli stort krävs nämligen ingenjörskonst på hög nivå. I detta fall handlar det om Pilote P696U.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-21 07:49

 • Dethleffs Alpa 7820-2: Lyxigt för två

  Dethleffs Alpa 7820-2: Lyxigt för två

  En husbil byggd för två personer. Då betyder det väl ett litet, smidigt och behändigt fordon? Så borde det kanske vara, men inte inom serien Dethleffs Alpa – för där är hela kvintetten husbilar resliga av sig.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-19 07:20

 • Adria Alpina 583 LP: Redo för en vargavinter

  Adria Alpina 583 LP: Redo för en vargavinter

  Sveriges mest sålda husvagnsmärke de senaste åren. Egentligen behöver man inte säga mer än så. Det talar sitt tydliga språk. Adria är både designade och utrustade för högsta möjliga prestanda till bästa tänkbara pris. Denna gång utför vi en "favorit i repris" då vi åter sätter tänderna i en Alpina 583 LP.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-05 07:39

 • Malibu I 490 LE: Stiligt syskon

  Malibu I 490 LE: Stiligt syskon

  Klart och tydligt står det Malibu – a company of Carthago på karossidan bredvid entrédörren. När vi stiger in blir det synnerligen uppenbart att det här är ett varumärke som förpliktar och det klarar denna husbil med bravur.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-15 07:02

 • Knaus Südwind 500 FU: Ikonisk 60-åring

  Knaus Südwind 500 FU: Ikonisk 60-åring

  Visst, det var Schwalbennest (Svalboet) som lanserades allra först av Knaus 1961. Året efter kom Südwind som i allra högsta grad lever vidare som en av de mest ledande modellserierna i husvagnsbranschen – alla varumärken inkluderade.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-11 07:06

 • Hymer ML-T 570 Crossover: Grovmönstrat äventyr

  Hymer ML-T 570 Crossover: Grovmönstrat äventyr

  Hymer ML-T 570 Crossover är inte bara en udda husbil. Den är kaxigast i klassen och inbjuder till något som de konventionella husbilarna aldrig kommer att mäkta med – ett äventyr även vid sidan av vägen!

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-03 06:19

 • Dethleffs C´Joy 480 FSH: Prispressad serie

  Dethleffs C´Joy 480 FSH: Prispressad serie

  Finnes: Välrenommerat varumärke. Synnerligen prisvänlig vagn. Låg vikt. Fem olika skepnader. Sökes: Nytillkomna campare som inte vill offra en halv förmögenhet på en sprillans ny husvagn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-01 07:40

 • Weinsberg CaraCore 700 MEG: Specialbyggd!

  Weinsberg CaraCore 700 MEG: Specialbyggd!

  Är verkligen Weinsberg ett instegsmärke? Svaret blir nog både ja och nej, beroende på vem eller vilka man frågar. Pratar vi koncernspråk och syskonen Knaus och Tabbert, blir svaret naturligtvis ja. När Husvagn & Camping kikar på helintegrerade CaraCore 700 MEG lutar det betydligt mer åt ett nej.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-02-11 08:45

 • Sunlight Cliff 600 RT Adventure: Vanlife de Luxe

  Sunlight Cliff 600 RT Adventure: Vanlife de Luxe

  Sunlight må vara ett varumärke som prismässigt ingår i kategorin "något billigare". Men när vi sätter tänderna i deras Cliff 600 RT Adventure Edition med pop-up-tak blir vi en smula förvånade. Det har nämligen inte snålats in på en enda pinal.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-02-09 07:06

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1710 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 640 fristående campingplatser och 767 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

 • Husvagn & Camping 2022-04

 • Husvagn & Camping 2022-03

 • Husvagn & Camping 2022-02

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206