Polar 620 BSA Selected: Varm och ombonad

Publicerad: 2022-12-07   Uppdaterad: 2023-04-25

Inför 2022 utförde Polar en remarkabel ansiktslyftning gällande det exteriöra i sin husvagnsflotta. Till 2023 har de lagt ordentligt krut på det interiöra – en satsning som lyfter både design och funktion till en ny nivå.

Polar 620 BSA Selected: Varm och ombonad
Det finns fem 620-vagnar, här barnkammarmodellen 620 FWCA.

Förra året fick vi se en markant förändring av Polarvagnarna. Den nya utvändiga designen – inkluderade samtliga modeller – gav ett stort lyft som gjorde att hela vagnparken kändes modernare, pampigare och inte minst kaxigare.

För att höja attityden ytterligare ett snäpp utrustas nu 2023-modellerna med nya 16-tumsfälgar. Men här ska vi inte prata utvändiga detaljer, utan om det interiöra och allra mest ska det handla om 620 BSA som är ny för året (den enda nya hos Polar). 

Polar 620 BSA Selected: Varm och ombonad
Det populära vinkelköket som har tagit husvagnsentusiasterna med storm.

På 2023-vagnarna har det gjorts en generell översyn av belysningen som nu blivit mer anpassad efter hur den ska användas. Polar har även lagt stort fokus på det ergonomiska interiört – och det gäller allt från nya överskåpsluckor till placering av mikrovågsugn och sist men inte minst nya textiler och dynor.

En Polarvagn har sedan urminnes tider uppfattats som både varm och ombonad. Nu höjs den känslan ytterligare. En annan fördel med den nya upplagan från Polar är den försiktiga prishöjningen. Medan vissa varumärken har tagit i ända från tårna gäller endast 1,7 till 4,7 procents påslag hos den svenska husvagnstillverkaren.

Vad står då 620 BSA för? Jo, den här planlösningen täpper till ett hål inom kvintetten 620-vagnar. En lucka som i klartext betyder att en mindre Polarvagn har duschmöjlighet.

Det är en enkelaxlad skapelse som är utrustad med ett fordonsbrett hygienutrymme, samt har kryddats med de populära komponenterna vinkelkök och singelbäddar. I fjol tog 620-serien över som Polars mest storsäljande. En titel som det något mindre syskonet 590 prenumererat på år efter år.

Polar 620 BSA Selected: Varm och ombonad
Äntligen en 620-vagn med singelbäddar och ett fordonsbrett hygienutrymme. HÖGER: Hallmöbel med instegsgarderob, vitrinskåp och mikrovågsugn.

Om sanningen ska fram berodde det till stor del på att delar av 620-flottan ingick i det populära Edition-utbudet där vagnarna säljs i en form av ”packat och klart” till ett fördelaktigt pris.

Även till 2023 finns det en trio 620-vagnar inom Edition: BQD (tvärställd dubbelsäng och fordonsbrett hygienutrymme), SA (singelbäddar) och FWCA (barnkammarvagn) som vi testade i utgåva 8/2022. Två modeller står således utanför det färdigpaketerade konceptet och det är BFWV (fransk säng och fordonsbrett hygienutrymme) samt vårt testobjekt. 

Vad tar vi då med oss från 620 BSA? 14,7 kvadratmeter boyta är sannerligen inte fy skam, och framför allt inte när de är smart planerade. Sedan kan man nog tycka att uttrycket ”mindre vagn” är något som Polar själva får stå för.

Polar 620 BSA Selected: Varm och ombonad
Stor duschkabin som dessutom kan agera torkrum för våta ytterplagg. HÖGER: Rymlig toalettdel allra längst bak – mitt emot duschkabinen.

Kan man sätta sin egen prägel på utseendet? Jodå, alla textilier är uppdaterade (material/färger) och finns i fem olika versioner. 

Väggplattorna bakom spishällen finns som fyra olika alternativ medan du kan välja mellan antik planka och gråsten när det gäller golvet. 

I just detta fall har vi med en Selected att göra. Det är lite av ”mellanläget” hos Polar. Dessa vagnar är lite vassare än Original och samtidigt inte lika fullt utrustad som Customized.

Här finns ändå godsaker som mikro- och gasolugn, stor kyl/frys, sängbelysning med integrerade USB-portar, subwoofer, handdukstork, gasvarnare och mycket, mycket annat. 

Med andra ord allt som behövs, och lite till, för att ni ska få den husvagnssemester som önskas.

Polar 620 BSA Selected: Varm och ombonad
Rulla till toppen