Eura Mobil V 635 EB: Premiumplåtis!

Publicerad: 2022-12-09   Uppdaterad: 2023-04-25

Plåtisar med det där lilla extra. Låter det intressant? Spana då in Eura Mobils nykläckta trio där Husvagn & Camping har provat långbäddsmodellen V 635 EB.

Eura Mobil V 635 EB: Premiumplåtis!
Trots att Eura Mobil har byggt husbilar sedan 1983, dröjde det fram till nu innan plåtisarna lanserades.

I fjol tog Eura Mobil ett historiskt kliv gällande husbilar. Visst, de har byggt motordrivna mobila fritidsfordon sedan 1983, men det var den 9 juni 2021 som information damp ned i den digitala mejlboxen.

Kortfattat löd budskapet: Eura Mobil lanserar en trio plåtisar och de blir tillverkade i den utbyggda fabriken i Paglieta i den italienska provinsen Chieti. 

I syfte att sticka ut i konkurrensen har varumärket lagt tonvikt på högkvalitativ och omfattande utrustning i en elegant interiör i trion V 595 HB (599 centimeter och tvärställd dubbelsäng), V 635 HB (636 centimeter och elmanövrerad, tvärställd dubbelsäng) och vårt testobjekt – V 635 EB med singelsängar.

Eura Mobil V 635 EB: Premiumplåtis!
Här ser man tydligt det ”smarta” bordet som beskrevs i texten.

Det var under Elmiamässan som varumärkets plåtisar visades för första gången på svensk mark. När besökarna fick se planlösningen i V 635 EB överöstes fordonet med lovord. Att kunna gå igenom hela husbilen utan att behöva fälla upp någon säng var tydligen något som har stått på mångas önskelista.

Från Husvagn & Campings sida är vi emellertid inte lika säkra på att samma individer var lika tillfreds med prislappen. Eura Mobil må vara premium, men en mille för en plåtis? Jo, det är faktiskt sant. Strax under miljonen i grundutförandet och en bit över med extrautrustningen som var applicerad på ”vårt” exemplar. Uppenbarligen kostar det att ligga på topp.

Att Eura Mobil är ett högoktanigt varumärke syns mer än väl då väldigt många detaljer är av hög kvalitet. Tänker närmast på vredet (av ekoläder) till hygienutrymmet. Något som får mig att le med hela ansiktet. Mer ekoläder finns att skåda i ramarna runt takluckorna och i soffan. Märkbar skillnad? Ja, jämför vi detta med ”vanligt” material blir upplevelsen märkbart förbättrad.

Eura Mobil V 635 EB: Premiumplåtis!
Singelbäddarna har som synes även en bäddbreddningsfunktion.

Något annat som är mjukt och skönt för ögat är vägg- och takklädseln, där även LED-stämningsbelysning ingår kring de välvda överskåpen. Utöver alla estetiskt vackra konstruktioner finns det en hel del fiffiga detaljer också. Som bordet vid sittgruppen. Detta är delbart på mitten samtidigt som det har en svängbar förlängning och mugghållare.

Men det tar inte stopp där. Bordet kan dessutom användas utomhus (skönt med frukost i det fria) eftersom det finns en skena på utsidan vid skjutdörren (dold bakom en skåplucka).

På tal om svängbar, så finns denna funktion även i den sanitära avdelningen. Givetvis gäller det handfatsväggen som svängs åt sidan för att skapa en duschkabin (med åtskilliga utrymmen för diverse attiraljer) med måtten 90 x 60 centimeter (djup/bredd).

Eura Mobil V 635 EB: Premiumplåtis!
Packning kan ske på en mängd olika sätt då sängarna även kan fällas åt sidan.

I köket finns en nedsänkbar vattenkran, kryddhylla med indirekt belysning, sidoförvaringsfack med bland annat flaskhållare och en arbetsbänk av mineralmaterial. Allra längst bak i V 635 EB noterar vi överskåp runt om sängarna, något som är ytterst ovanligt i plåtisvärlden. 

De båda singelbäddarna är utrustade med komforthöjande tallriksfjädrar och det finns svanhalsbelysning med integrerade USB-portar ovanför dem.  

Vinteranpassad? Låt oss säga att trion plåtisar från Eura Mobil har goda vinteregenskaper där isolering och uppvärmning uppfyller standarden för vinterbeständighet EN 1646, som bland annat föreskriver att ett fordon som kylts ned till minus 15 grader ska kunna värmas upp till plus 20 grader på insidan inom två timmar.

Eura Mobil V 635 EB: Premiumplåtis!
Köksbänken är av mineralmaterial och här ses vattenkranen i nedtryckt läge. HÖGER: Hygienutrymmet med den platsbesparande detaljen svängbar handfatsvägg.
Eura Mobil V 635 EB: Premiumplåtis!
Rulla till toppen