Tabbert Puccini 750 HTD: Pampig Rolls-Royce

Publicerad: 2023-02-10   Uppdaterad: 2023-04-25

Husvagnarnas Rolls-Royce. Tabbert kallas allmänt så. Det handlar om ett gediget hantverk, komfort utöver det vanliga och premium med stort P. Vi har kikat på en bamsing i form av Puccini 750 HTD.

Tabbert Puccini 750 HTD: Pampig Rolls-Royce
Till skillnad från på denna bild finns det fönster fram på vårt testobjekt.

I stora delar av Europa är Tabbert hyllade som top-of-the-line och det med all rätt. I Sverige har de emellertid ett fasligt sjå att nå samma framgång trots sin status. Något som märks klart och tydligt i registreringsstatistiken. Ty där har den tyska husvagnstillverkaren fört en undanskymd tillvaro i åratal. 

Det är som vi tidigare nämnde en baddare till Puccini som vi tittar till hos Knaus City i Kållered. En serie som för övrigt är uppkallad efter den italienska kompositören Giacomo Puccini (1858–1924) som mest blev känd för sina hyllade operetter La Bohème och Tosca.

Vi inleder inspektionen längst bak där kidsen har sitt krypin. Säger inte att jag rynkar på näsan. Men min första tanke är – varför finns det inga fönster? Kikar på planlösningen (se faktaruta). Vänta nu, det är något som inte stämmer. På bilden visas ett stort hygienutrymme och en separat duschkabin. Märkligt.

Tabbert Puccini 750 HTD: Pampig Rolls-Royce
Även brandvarnare och stort takfönster finns i sovrummet.

Slår en signal till importören Bergholm. De förklarar för mig att tillvalet Family Pack betyder att en ombyggnation av vagnen har skett i dess bakre del. Då går det upp ett ljus. Aha, där har vi förklaring till noll fönster. 

Vi stryker därmed ett streck över stort hygienutrymme och skriver istället dit barnkammaravdelning. Sedan är det bara att hålla tummarna att de allra yngsta inte är det minsta mörkrädda.

Det bör även tilläggas att ovan nämnda förvandling kostar 66 400 kronor. Men vad gör man inte för sin avkomma.

Tabbert Puccini 750 HTD: Pampig Rolls-Royce
Family Pack heter lösningen då våningssäng ersätter ett stort hygienutrymme. HÖGER: Ett litet toalettutrymme är dock kvar i vagnens akterparti.

Gör en rockad och intar soffan längst fram i vagnen. Om barnkammardelen inte blev den förväntade fullträffen visar å andra sidan sittgruppen upp något som närmast kan beskrivas som femstjärnigt. Vilken komfort – herre min skapare! Framför allt är det de utanpåliggande ryggdynorna i hörnen som bidrar till att njutningen blir något utöver det vanliga.

Slänger samtidigt ett getöga på avdelningens överskåp. Kikar både en och två gånger. Är de inte i minsta laget eller är det bara en synvilla? Öppnar en lucka och upptäcker då att den brunfärgade, nedre delen inte bara är en utseendemässig detalj, den tillhör luckan och hänger med när man öppnar den. Så ingen ko på isen, utrymmena är normalstora.

Kökets domäner spelar i samma lyxiga liga som soffan. Även här tar vi överskåpsluckorna som ett exempel. Där sitter inte bara två eller tre kraftiga gångjärn – utan fyra. Vi bockar också av bekvämligheter som köksfläkt, kryddhylla, bra arbetsutrymme, gasolgrill med grillfunktion samt en stor kyl/frys vars dörrar kan öppnas från båda håll.

Tabbert Puccini 750 HTD: Pampig Rolls-Royce
Hög standard i köksavdelningen. HÖGER: Kanske inte marknadens vackraste möbelmodul, dock användarvänlig.

Möbelmodulen mitt emot köket är praktisk och bjuder på en reslig garderob, linneförråd, utdragbart vitrinskåp samt ytterligare skåp respektive låda för diverse pryttlar.

Passagen vid den franska sängen (som är utrustad med WaterGEL-bäddmadrass) är väl tilltagen och det ger hela sovrummet en skön och luftig inramning som definitivt inte ska underskattas. Vattenburen värme och ett specialframtaget komforttak med utsökta ljud- och isoleringsvärden är andra ting som höjer komfortnivån inte bara ett snäpp, utan två.

Ska vi klanka ned på något så är det på priset. Visst, kvalitet kostar. Men trekvartsmiljon för en husvagn – vart är vi på väg?

Tabbert Puccini 750 HTD: Pampig Rolls-Royce
Rulla till toppen