Kabe Royal 600 CXL: Ännu mysigare hemmakänsla

Publicerad: 2023-03-14   Uppdaterad: 2023-04-25

Ny planlösning från KABE. Eller ny och ny – den har gått att beställa i ett halvår nu. Hur som helst har Tenhults stolthet återigen lyckats med konststycket att göra någonting bra ännu bättre. Den här gången gäller det vagnens hemmakänsla. Välkomna att stifta bekantskap med Royal 600 CXL.

Kabe Royal 600 CXL: Ännu mysigare hemmakänsla
Gigantisk, högkvalitativ soffa med nackstöd i hörnen.

Det är den främre delen i vagnen som har fått det stora lyftet – och det handlar i stora drag om tre detaljer: stort vinkelkök, gigantisk soffa som har förlängts med en del och nu har tre hörn, samt en möbelmodul som rymmer en dold, uppskjutbar tv.

– Smarta lösningar alla tre där en dold, elektriskt styrd 32-tums-tv är helt nytt för KABE, säger Patrik Trofast, försäljningsansvarig på den svenska marknaden.

Vi slår oss ned i den majestätiska sittgruppen som har utrymme för upp till åtta personer, utan att de ens behöver trängas med varandra. Trion hörn, som vanligtvis är platserna som blir upptagna allra först, är dessutom utrustade med nackstöd. En detalj som höjer den redan höga komforten än mer. Ovanför soffan finns en stor taklucka som släpper in massvis med ljus. 

Kabe Royal 600 CXL: Ännu mysigare hemmakänsla
Fransk säng gäller i Royal 600 CXL.

Mellan sittgruppen och köket noterar vi möbeln som döljer 32-tummaren. Med andra ord: bänka er i soffan och filmkvällarna kommer att bli minst lika härliga som hemma, om inte ännu
mysigare. Pst! Tv-modulen har faktiskt två användningsområden eftersom den även kan nyttjas som bardisk när tv:n är nedfälld. 

– Flertalet KABE-ägare använder sin husvagn väldigt mycket, även under den kalla och mörka årstiden då man vistas mer inne i vagnen. Den här planlösningen tror jag därför kan vara tilltalande för ganska många, säger Patrik Trofast.

Under en av soffdelarna döljer sig centraldammsugaren – en komponent som är standard i alla Royalvagnar. Vidare visar det sig att den kungliga serien erbjuder fyra olika textilkollektioner samt tre varianter i skinn – som alla harmonierar med övrig inredning.

Kabe Royal 600 CXL: Ännu mysigare hemmakänsla
Stort vinkelkök – med lite husbilskänsla.

Det nya köket för helt klart tankarna till husbilsmarknaden där det mer är regel än undantag med en vinkelköksvariant bakom den bältade soffan. Skillnaden i storlek mellan köken i husbilar och den i Royal 600 CXL är emellertid milsvid.

Här finns en ”riktig” spis från Thetford med tre gasbrännare och en kokplatta. Vidare bjuder den på gasolugn, köksfläkt, funktionellt inredda skåp och lådor samt ett übersmart skafferi med ”utsvängbara” hyllor – ett förvaringssystem som kommer att gillas av många då det är både lätthanterligt och lättöverskådligt. 

När vi även konstaterar att kyl och frys har dubbelhängda dörrar (kan öppnas från två håll) och att entréavdelningen är fullutrustad med vitrinskåp, skofack, garderob, förvaringslådor, vinställ samt trådlös laddningsstation för mobila enheter – ja, då är det bara att lyfta på hatten och sätta högsta, möjliga betyg.

Kabe Royal 600 CXL: Ännu mysigare hemmakänsla
Elegant inslag direkt innanför entrén.

Men vänta. Ännu en nyhet finns. Fast inte i vårt testobjekt som är en så kallad standardvagn.

– Om du väljer nya Royal 600 i DXL-utförande som tillval, ingår dessutom en separat duschkabin, säger Patrik Trofast, samtidigt som han pekar bort mot hygienutrymmet.

Utöver det som ingår i Estate och Ädelstenserierna finns det ytterligare ett drygt dussin godsaker som har applicerats i Royalvagnarna: Smart D-elsystem, multimediaspelare med DAB, handdukstork, fönster i ytterdörr och utvändig ljuslist runt hela dörrväggen för att nämna ett axplock.

Kabe Royal 600 CXL: Ännu mysigare hemmakänsla
Bra med förvaring i ”hallmöbeln”.

– Royalmodellerna är även utrustade med KABE:s egenutvecklade Safety Driving System, som gör det säkrare än någonsin att dra husvagnen på vägarna. Systemet bygger bland annat på ett chassi med längre dragbalkar och en krängningshämmande axel. Här finns dessutom ett elektroniskt styrt antisladdsystem som standard, förklarar Patrik Trofast.

Avslutningsvis bör det tilläggas att utedusch och den utdragbara skidlådan är två praktiska detaljer som framför allt träningsvilliga friluftsmänniskor också kommer att uppskatta – bland många andra ting.

Kabe Royal 600 CXL: Ännu mysigare hemmakänsla
Väljer du till DXL-utförande, ja då ingår även separat duschkabin. HÖGER: Nytt för i år – smart lösning med dold, uppskjutbar tv.
Kabe Royal 600 CXL: Ännu mysigare hemmakänsla
Rulla till toppen