Polar Edition 730 FDCXA: Mobil sommarstuga

Publicerad: 2023-06-12   Uppdaterad: 2023-06-09

17,4 kvadratmeter. Alla moderna bekvämligheter. Kan dessutom flyttas om ni ledsnat på att vara på samma plats varje år. Polar Edition 730 FDCXA är mer än bara en husvagn. Det är även en mobil stuga som passar lika bra för vinter- som för sommarboende.

Sommarstuga vs stor husvagn? Allt har sin charm. Men tänk på allt ni slipper göra om ni väljer det sistnämnda: rensa ogräs, fixa till de allra skröpligaste takpannorna, laga trasiga stuprännor, ansa häcken, klippa gräsmattan, ta hand om vinbärsbuskarna, tapetsera sovrummet och sist men inte minst – slippa springa på utedass.

Vi kan lova er att ni får mer komfort i 730-vagnen. Den är dessutom användarvänlig året runt: från sommarhänget med vänner på Västkusten till gnistrade, stjärnklara vinterkvällar vid foten av skidbacken. 

Polar Edition 730 sitt
Premiumkomfort – här med tillvalet höga hörndynor.

Först ska vi bena ut bokstavskombinationen FDCXA. F = french bed, D = sängen är placerad på doorside, C = children bed, X = extra sofa och slutligen A som betyder angle kitchen. Något engelskt lexikon behöver vi knappast – nu är ni väl alla på det klara med vilken planlösning vi har att göra med?

Helt klart är det imponerade med en vagn som kan erbjuda åtta sängplatser – och det är där som bokstaven X kommer in i bilden. Ovanför den centralt placerade dinetten i barnavdelningen har ett fiffigt överbäddsskåp applicerats (tillval för 11 400 kronor inklusive madrass och stege).

Okej, det är varken något för vuxna eller tungviktare, men en bra möjlighet att ta till om platserna i våningssängen och i den lilla sittgruppen är upptagna. Vi gillar också att kidsen har tillgång till fönster, tygficka och läslampa. Plus i kanten får utdragbara lådor under våningssängen. De kommer svälja massvis med leksaker och överblivna gosedjur. 

Polar Edition 730
Skön avdelning för barnen som har egen sittgrupp. Ovanför dinetten ser vi överbäddsskåpet.

Om vi återigen ska dra en parallell med en sommarstuga, ja då måste den vara av modell stor för att kunna rymma åtta personer.

Att 730-serien allmänt kallas för långliggarnas favorit är inte underligt. I vagnens främre hälft finns det komfort så det räcker och blir över till flera vagnar samtidigt. 

Den U-formade soffan har blivit utrustad med höga hörndynor (tillval för 1 900 kronor), något som höjer njutningen ännu mer. 

Det är ingen vild gissning att en och annan kommer att möta John Blund här, alltmedan någon tv-serie rullar vidare på skärmen. 

Ungarnas härliga krypin för natten.
Vitt premiumkök som knappast någon kan tycka illa om.

Som bekant tillhör vårt testobjekt Polars speciella segment: Edition. Något som kortfattat kan beskrivas som färdigpaketerade vagnar med fasta utrustningspaket och begränsade tillvalsmöjligheter. Ett exempel på det är det grå tyget i soffan. Om du som kund hade valt en Customized-, Selected- eller Originalvagn hade du haft tre tyger och två skinnvarianter att välja på. 

Även golv och väggplattor bakom köksenheten är så att säga förvalda i Edition, men vad gör det? I mitt tycke är det mörka ”Antik Planka” (golvets namn) det mest smakfulla i hela branschen. 

Fast det är i och för sig min privata åsikt. 

Polar Edition 730 säng
Fransk säng med tjock bäddmadrass. I denna avdelning noterar vi även spotlights på skena, takventil, vädringsbeslag och dubbla laddningsuttag.
Polar Edition 730 toa
Hygienutrymme med krokar, 230-uttag, takfönster och bra med förvaringsutrymmen. Duschmöjlighet saknas dock.

Köket är nästa fullträff. Jodå, det populära vinkelköket – som numera finns i var och varannan Polarvagn – är på plats. Det innebär i klarspråk tillgång till gasolugn, låsbara lådor (bra under färd), fläkt, åtta överskåp och sist men inte minst otroligt bra arbetsyta för att vara i en husvagn. På motsatta sidan noterar vi mikrovågsugn och stor kyl/frys. Kan det bli mycket bättre?

Den här vagnen har utan tvekan övertygat mig om vad jag skulle välja om alternativen var sommarstuga och husvagn. Tycker ni som jag?

Polarvagnen förstås!

730-serien finns i sex olika tappningar.
Polar Edition 730 fakta
Rulla till toppen