Eura Mobil V 635 HB: Premiumplåtis

Publicerad: 2024-03-28   Uppdaterad: 2024-03-25

Massvis med förvaringsmöjligheter, ypperligt materialval och ett flexibelt hygienutrymme. Hjärtligt välkomna att stifta bekantskap med den praktiska premiumplåtisen Eura Mobil V 635 HB.

Det finns en mängd olika plåtisar på den svenska marknaden. I stort sett alla tillverkare har en handfull modeller som förhoppningsvis ska locka kunderna till sig. Varumärket som vi tittar närmare på denna gång är välrenommerade Eura Mobil. 

I det digra sortimentet finns alkover, halv- och helintegrerade samt plåtisar. Med andra ord – rubbet. 

De flesta av dem byggs på Fiat, men en och annan modell har även premiummärket Mercedes som basfordon.

 Behaglig färgsättning i idel mjuka toner.

Vår provkörningsbil har en italienare med 160 hästkrafter under huven. Det är för övrigt en uppgradering från 140 som är original. Tillhör ni dem som rynkar på näsan åt en klassisk, manuell växellåda? Lugn i stormen. V 635 HB går även att beställa med automat.

90 liter rymmer dieseltanken medan 19 liter gäller för AdBlue. Med oss på resan i trakterna kring Karlstad är elektrisk parkeringsbroms och farthållare samt säkerhetskomponenterna ABS, ASR, ESP, Hill Descent och Traction +. 

När vi väl stannar till och inspekterar inredningen blir det uppenbart att det här är en plåtis som följer samma normer och värdegrunder som de fullvuxna syskonen.

Smart fack i bordskivan vid sittgruppen.
Elegant och upplyst kryddhylla.

Det gör att en hel del användarvänliga ting är tillgängliga redan i bilens originalutförande. Tänker närmast på litiumbatteri, 100 watt solcell inkluderat regulator, multimedia med navigator och backkamera, dimstrålkastare, panoramatakfönster, markis, induktiv laddningsstation, LED-strålkastare, ett mjukt tak som sänker decibelnivån samt ratt och växelspaksknopp i läder – för att nämna ett axplock av godsakerna.

V 635 HB är utan tvekan estetiskt tilltalande. Interiört gäller ett mjukt och behagligt designspråk med varma kulörer och ergonomiskt utformade detaljer med rundade kanter. Väggarna är klädda med textil medan fönsterramar och takfönsterinfattning är av ekoläder.

Vid sittgruppen gäller integrerad punktbelysning i takfönsterkonsolen.

Fast som bekant är utseendet inte allt. Det finns även ett antal konstruktioner som med all sannolikhet tilltalar den breda massan. I det praktiska hygienutrymmet finns en handfatsvägg som kan vridas mot toalettsitsen. Då skapas en rymlig duschkabin. Både takventil och öppningsbart fönster ombesörjer ventilation. Färskvattentanken är frostsäker och avloppstanken är uppvärmd i undergolvet.

På plussidan hamnar även akterpartiet med bra belysning i ”garaget”.  Det kan vi tacka dubbla ljusslingor i den nedfällbara taksängens underrede för. 

Notera att täckkåpan även kan användas som en förlängning av köksbänken.
Ett garage som heter duga.

Själva lastutrymmet skiljer sig en hel del från motsvarande hos många andra tillverkare då golvet är oömt samt att det medföljer en metallramp så att exempelvis en elskoter enkelt kan rullas in/ut. 

Givetvis är denna plats försedd med lastöglor samt en bonuskomponent i en utedusch. Eftersom vi befinner oss allra längst bak i fordonet kan vi likaväl studera sängen också. Den sköts elektriskt och visar sig vara mycket stabil i nedfälld position. 

Dessutom är den väl tilltagen storleksmässigt för att vara i en 636-bil, och då tänker vi bredd och inte längd.

När du vill använda duschen, vrid handfatsväggen åt vänster …
… och en separat duschkabin (90 x 60 centimeter) blir tillgänglig.

I 99 fall av 100 brukar platsen för tv:n vara ovanför soffan, så även här. Golvplacerad garderob tycker vi så där om. Men betyget klättrar ett pinnhål eller två då utrymmet visar sig ha utdragbar klädstång som gör det enklare att komma åt ombyten. Kryddhylla (med räcke av akrylglas samt indirekt belysning) och högt kylskåp blir plus i kanten i köket medan bordplatta inkluderat mugghållare får samma betyg vid den bältade soffan. 

Bordet vid sittgruppen kan för övrigt flyttas utomhus och sättas fast på en skena i köksmodulens bakstycke. Smart!

Vid den nedfällbara sängen finns fyra USB-laddningsuttag.
Rulla till toppen