Sunlight Cliff 600 Tumbo Edition: Tuffing med tydlig attityd

Publicerad: 2024-04-15   Uppdaterad: 2024-04-14

Vad händer om återförsäljaren förser en redan småtuff plåtis med en massa offroadutrustning? Jo, det blir en attitydförändring som heter duga. Häng med när vi tar Sunlight Cliff 600 Tumbo Offgrid Edition på en tur bland slingriga grusvägar.

Dagens moderna husbilar är tystlåtna av sig. Sällan eller aldrig hörs motorljudet. Måhända kan ett vinande ljud från en inte hundraprocentigt tät taklucka vara det som stör. Även däcken mot vägbanan brukar höras, men över tid är det sällan eller aldrig något vi ens funderar över. 

I Sunlight Cliff 600 noterar vi emellertid något vi vanligtvis inte kan lyssna till – nabbar! Inledningsvis känns färden lite stötig eftersom BlackBear All Terrain-däcken (245/60R18) är rejäla doningar. Det blir ungefär som att köra enduromotorcykel jämfört med en landsväghoj på asfalt. 

Sunlight Cliff sittgrupp
Sittgrupp med plats för fyra personer.

Grus är deras rätta element, och grus får det bli. Samtidigt bör det erkännas att vi inte ens tänkte på ”däckljudet” när vi några timmar senare lämnade tillbaka bilen på den gigantiska anläggningen, strax utanför Eskilstuna (Tumbo Husvagnar & Husbilar).

Under färden gillar vi att både hastighets- och backkamera-displayen är stora och tydliga. Och på tal om att backa. Två extra backljus har monterats – och likaså en trio megacoola extralampor framtill på bilen. 

De sistnämnda komponenterna kommer från det välkända varumärket Optibeam. Förutom bättre sikt i mörker ger dessa en mer tydlig offroadkänsla att addera till bilens redan småtuffa attityd.

Duschmöjlighet finns.
Bakstycket med sängen bäddad. En skiva kan dock plockas bort för att skapa mer stuvutrymme.

Både fram och bak har extraljusen blixtfunktion för högsta möjliga säkerhet. Att se och att synas är viktigt och av den anledningen har halvljuset konverterats till LED. 

Det bör även poängteras att bilens markfrigång har höjts både fram (35 mm) och bak (35–50 mm). I hytten noterar vi multifunktionsratt och en Pioneer som är serie-8-anpassad.

Kaxig och riktigt ball exteriört. Hur står det då till interiört? Med handen på hjärtat är insidan av klassiskt snitt: vridbara hyttstolar, dinett, köksbänk till vänster vid skjutdörren, hygien-utrymme mitt emot köket och en tvärställd dubbelbädd allra längst bak.

Både takfönster  och öppningsbart fönster i ”sovrummet”.

Börjar med att syna den sistnämnda avdelningen där en skiva kan lyftas bort. Då får vi till ett extrastort lastutrymme för exempelvis cyklar eller annat skrymmande. 

Blir dock lite fundersam över läslampornas placering, som är på var sin sida. Är det tänkt att sova skavfötters? Positivt dock att de löper på skena för att kunna rikta bästa möjliga ljusbild (likadan funktion också vid soffan). 

Tittar till hygienutrymmet som är utrustat med trätrall. Här finns duschmöjlighet, förvaring endast i huvudhöjd samt takfönster och öppningsbart fönster. En användarvänlig duschstång som gör att utrymmet kan användas som torkskåp finns också.

Aluminiumfälgar och robusta offroaddäck. 
Observera den väl tilltagna arbetsytan och kompressor-kylens placering.

På plussidan i köket hamnar bra arbetsyta och att kompressorkylskåpet är applicerat på sidan av köksbänken, alldeles intill entrén. Däremot är det lite halvtrångt att komma åt kökslådorna och den golvplacerade garderoben. 

Avslutningsvis finner vi tre 230- och ett USB-laddningsuttag (med dubbla portar).

Hur sammanfattar vi då dagens provkörning? Helt klart har delar av Tumbos personalstyrka lagt ned mycket möda för att skapa en fräck liten rackare – och de har lyckats med bravur. 

Sunlight Cliff display
Stor och tydlig display. 
Rulla till toppen