Impregnera klädseln själv

Publicerad: 2020-12-04   Uppdaterad: 2023-04-18

Visst händer det att man spiller i husbilen eller i husvagnen. Har du impregnerat klädseln minskar du risken att det blir fula fläckar. Arbetet är dessutom gjort på ett kick.

Impregnera klädseln själv
Kitet innehåller både textilrengöring och textil-impregnering. Det är en god vana att alltid rengöra innan impregnering.

Även om du kanske inte är fumlig av naturen kan olyckan vara framme i husvagnen eller i husbilen. Du fikar och plötsligt spiller du ut kaffet eller läsken på sittdynan och en ful fläck är nästan alltid ett faktum.

Den risken minskas om du impregnerar klädseln i förväg. Du gör det själv på någon timme och det är lätt som en plätt. 

I kitet vi använde oss av (GoCamp Textile Clean & Protect) ingår även textilrengöring och det är ett gott tips att alltid rengöra textilen innan du impregnerar den. Rulla mikro-fiberduken kring svampen, spraya på rengöringsvätskan på duken och tvätta av klädseln.

Vill du exempelvis bara rengöra en del av dynan – fortsätt till närmaste söm.

Impregnera klädseln själv
Själva impregneringen är nästan löjligt enkel. Spraya bara på och låt torka. Utför gärna arbetet utomhus.
HÖGER: Vattendropparna på den icke impregnerade delen av dynan tränger snabbt in i själva textilen. Hade det varit kaffe hade det blivit en ful fläck.

Låt sedan textilen torka innan du går vidare till nästa moment som är ännu enklare. Det består helt enkelt av att spraya på impregneringen, och spraya gärna dynorna utomhus. Låt torka. Klart.

Nu kommer du inte att få en vattentät dyna av detta men tyget kommer att stå emot väta och inte direkt suga in den spillda vätskan i själva textilen. Om det är värt arbetet och pengarna? För egen del tycker jag det, inte minst sedan det räddat klädseln från storrengöring både en och två gånger när man spillt kaffe.

DETTA BEHÖVER DU:


• Tidsåtgång: Någon timme plus torktid

• Detta kit kostar från 350 till 450 kronor beroende på var du köper det.

• Svårighetsgrad: Mycket enkelt.

Rulla till toppen