Så gör du: Tvättstuga under färd

Hink med tättslutande lock, handtvättmedel, något att spänna fast hinken med och smutskläder. Nu är det bara att sätta igång och tvätta.

Så gör du: Tvättstuga under färd

Publicerad

Är man ute på vägarna en längre tid utan att ta in på en camping kan det vara svårt att sköta sin tvätt. Men det går att lösa problemet med hjälp av en hink medan du är på rull.

Att ligga på knä och skrubba kläderna mot en tvättbräda i en bäck är inget som vi kan rekommendera. Men vi vill alla ha rena kläder och det är inga större problem att tvätta underkläder och t-shirts under färden.

Man behöver egentligen bara en hink med tättslutande lock. Fyll den till lite mer än hälften med vatten, häll i en dos handtvättmedel och lägg i kläderna. Och nu till det smarta. Istället för att stå och tvätta dem för hand låter du färden göra jobbet.

Häll i rätt dos tvättmedel och fyll hinken strax över hälften. Då kan vattnet skvalpa runt vilket underlättar tvätten.

Det finns även portabla tvättmaskiner som fungerar bra, men de kräver i allmänhet 230 volt. Modellen på bilden heter We Camp och den är avsedd för campingliv (ur Kama Fritids sortiment). Tack vare att konstruktionen är av plast och silikon kan du enkelt fälla ihop tvättmaskinen så att den tar minimalt med utrymme.

Spänn fast hinken i bagageutrymmet på bilen, hinken ska stå direkt på golvet för att vattnet ska skvalpa runt ordentligt, det är då kläderna tvättas.

Alternativt kan du hänga upp hinken i husvagnens duschutrymme, men tänk då på att den ska vara fastsatt så den inte kan skada inredningen.

Sedan är det bara att köra och några timmars färd brukar räcka för att få normalsmutsiga kläder rena igen. Om inte – byt ut vattnet och låt kläderna vara kvar till nästa stopp. 

Vid lämpligt ställe sköljer du ur dem och hänger dem på tork. Detta sätt ska naturligtvis inte jämföras med att tvätta i portabla eldrivna tvättmaskiner eller i campingens tvättstuga.

Handlar det däremot om att få fram ett par omgångar fräscha underkläder och kanske en t-shirt under färden är det ett mycket bra och enkelt sätt.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1670 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 618 fristående campingplatser och 731 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 321 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-12

  • Husvagn & Camping 2021-11

  • Husvagn & Camping 2021-10

  • Husvagn & Camping 2021-09

  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206