Så gör du: Tvättstuga under färd

Publicerad: 2021-10-25   Uppdaterad: 2023-04-18

Är man ute på vägarna en längre tid utan att ta in på en camping kan det vara svårt att sköta sin tvätt. Men det går att lösa problemet med hjälp av en hink medan du är på rull.

Att ligga på knä och skrubba kläderna mot en tvättbräda i en bäck är inget som vi kan rekommendera. Men vi vill alla ha rena kläder och det är inga större problem att tvätta underkläder och t-shirts under färden.

Man behöver egentligen bara en hink med tättslutande lock. Fyll den till lite mer än hälften med vatten, häll i en dos handtvättmedel och lägg i kläderna. Och nu till det smarta. Istället för att stå och tvätta dem för hand låter du färden göra jobbet.

Så gör du: Tvättstuga under färd
Häll i rätt dos tvättmedel och fyll hinken strax över hälften. Då kan vattnet skvalpa runt vilket underlättar tvätten.
Så gör du: Tvättstuga under färd
Det finns även portabla tvättmaskiner som fungerar bra, men de kräver i allmänhet 230 volt. Modellen på bilden heter We Camp och den är avsedd för campingliv (ur Kama Fritids sortiment). Tack vare att konstruktionen är av plast och silikon kan du enkelt fälla ihop tvättmaskinen så att den tar minimalt med utrymme.

Spänn fast hinken i bagageutrymmet på bilen, hinken ska stå direkt på golvet för att vattnet ska skvalpa runt ordentligt, det är då kläderna tvättas.

Alternativt kan du hänga upp hinken i husvagnens duschutrymme, men tänk då på att den ska vara fastsatt så den inte kan skada inredningen.

Sedan är det bara att köra och några timmars färd brukar räcka för att få normalsmutsiga kläder rena igen. Om inte – byt ut vattnet och låt kläderna vara kvar till nästa stopp. 

Vid lämpligt ställe sköljer du ur dem och hänger dem på tork. Detta sätt ska naturligtvis inte jämföras med att tvätta i portabla eldrivna tvättmaskiner eller i campingens tvättstuga.

Handlar det däremot om att få fram ett par omgångar fräscha underkläder och kanske en t-shirt under färden är det ett mycket bra och enkelt sätt.

Rulla till toppen