Boka besiktningen med rösten

Publicerad: 2007-07-10   Uppdaterad: 2010-06-18

För att göra det enklare och effektivare att boka tid hos Bilprovningen har de startat en ny telefontjänst. När du ringer till Bilprovningens bokningsnummer kopplas du automatiskt till en röststyrd talsvarstjänst. Där identifierar du dig först med ditt fordons registreringsnummer samt ett lösenord, vilket utgörs av de fyra sista siffrorna i fordonsägarens person- eller organisationsnummer....

För att göra det enklare och effektivare att boka tid hos Bilprovningen har de startat en ny telefontjänst. När du ringer till Bilprovningens bokningsnummer kopplas du automatiskt till en röststyrd talsvarstjänst. Där identifierar du dig först med ditt fordons registreringsnummer samt ett lösenord, vilket utgörs av de fyra sista siffrorna i fordonsägarens person- eller organisationsnummer. Därefter får du svara på vilken typ av bokning du vill göra, vilken besiktningsstation du vill komma till och vilket datum du vill komma dit.

Bilprovningens telefonbokning används oftast för att boka tid för kontrollbesiktning av bilar och motorcyklar och det är främst för den typen av enklare ärenden som den röststyrda talsvarstjänsten är framtagen. De bokningar som inte kan hanteras genom den nya tjänsten kopplas istället vidare till en telefonist.

Talsvarstjänsten har öppet varje dag mellan klockan 05.00 och 24.00.

Av: Jenny Flodén

Rulla till toppen