Sverige campar i tv

Publicerad: 2008-02-07   Uppdaterad: 2023-04-18

I början av mars börjar en tv-serie om det svenska campinglivet, "Sverige campar".

Vi får bland annat följa sopchaffisen Mario Gamba och hans familj till den värld som för honom och många andra utgör den viktigaste ingrediensen för en perfekt sommar – den svenska campingvärlden.

Orsa camping i Dalarna är en av campingarna som tv-teamet besöker. Det är en av Sveriges många campingplatser dit det varje år kommer tusentals gäster för att tillbringa sin lediga tid.

En anna campingplats som vi får följa livet på är Mista camping i Vaxholm. Här bor det folk året runt, men det är på sommaren som Mista fylls av gäster. Valle Lund, 70 år, är en av dem. Han har tillbringat 23 år på campingen.

För några år sedan blev han änkeman och värderar vännerna där högst av allt.
– När min fru gick bort fanns vännerna på campingen här för mig och det var ett oerhört stöd, säger Valle.

En annan familj som tv-tittarna får möta är familjen Bremen som ger sig ut på jungfrufärd genom Sverige. I varje avsnitt hamnar de på en ny campingplats med nya äventyr. Familjen Breman består av pappa Niklas, mamma Margareta och barnen Sofie, Caroline och Christoffer.

”Sverige campar” bjuder också på tips och knep som varje campare bör känna till, allt från vilken utrustning du behöver för att parkera och hur du installerar en minidusch, till hur du sätter upp ett påbyggnadstält och vilka blomkrukor som lämpar sig bäst för campingen.

Hos Stefan och Erika Kalmar spirar kärleken. De är ett färgstarkt par som gillar att bjuda hem folk till sin vagn på middagar, fika och grillning.

Sverige campar i tv

Programmet följer även Kenneth Holmströms husvagnsbygge.

Kenneth Holmström tycker att camparna är allt för lika och lider av grupptryck. Han har tröttnat på alla vita husvagnar och nu ska han skapa en vagn helt efter eget tycke!

Hur det går för Mario och hans familj, Valle, Stefan och Erika, familjen Breman och de andra människorna visas i åtta delar under våren i TV4 Plus. Premiär blir det den 4 mars klockan 20.00.

Av: Ingela Svenson Foto:TV4

Sverige campar i tv
Sverige campar i tv
Sverige campar i tv

Sverige campar i tv

Rulla till toppen