Audi Q3 Vail – för vintersportfantasten

Publicerad: 2012-01-16   Uppdaterad: 2012-01-17

Konceptbilen Audi Q3 Vail är en kompakt-SUV med många praktiska lösningar, och fått sitt namn från den amerikanska vintersportorten Vail. Aluminiumtakrelingen är gjord för transport av skidor och snowboards. Det främre staget till takrelingen innehåller LED-lampor som lyser upp området runt bilen. Belysningen regleras via knappar i bilens innertak. Navigationssystemet på Audi Q3 Vail är...

Konceptbilen Audi Q3 Vail är en kompakt-SUV med många praktiska lösningar, och fått sitt namn från den amerikanska vintersportorten Vail.

Aluminiumtakrelingen är gjord för transport av skidor och snowboards. Det främre staget till takrelingen innehåller LED-lampor som lyser upp området runt bilen. Belysningen regleras via knappar i bilens innertak.

Navigationssystemet på Audi Q3 Vail är avpassat för användning utanför vägen: MMI navigation plus-systemet visar lutningsvinkeln, både i längd- och sidled. På platser där det saknas kartmaterial, loggar MMI navigation plus GPS-koordinaterna längs färdvägen och gör det på så sätt lättare att hitta tillbaka samma väg som man kom.

I bagageutrymmet sitter en laddningsstation som kan användas för att förvara och ladda upp två LED-ficklampor. Ficklamporna innehåller även infravärme som kan användas för att värma kalla händer eller skidpjäxor. Mellan sätena sitter en termos som både kan kyla och värma drycker. En annan detalj är bagageutrymmets utvikbara, uppvärmda matta. Denna kan vikas ut över lastkanten, både för att skydda stötfångaren när bilen lastas i och ur, och för att erbjuda ett varmt sittunderlag när man ska sätta på eller ta av pjäxorna. Små LED-punktljus på bakluckans insida lyser dessutom upp området bakom bilen.

Under huven på Audi Q3 Vail sitter Audis 2.5 TFSI-motor, en turbomatad, 5-cylindrig motor med direktinsprutning. Toppeffekten ligger på 231 kW (314 hk) och den 2.480 cm3 stora motorn har ett maximalt vridmoment på 400 Nm. Kraften från motorn leds via en 7-stegad S-tronic-växellåda vidare till quattro permanent 4-hjulsdrift. Accelerationen från 0 till 100 km/tim klarar Audi Q3 Vail på snabba 5,5 sekunder. Topphastigheten ligger på 262 km/tim.

Audi Q3, som den nya konceptbilen baseras på, kostar från 302 000 kronor och kommer presenteras som dragbil i H&C nr 3 2012.

Rulla till toppen