Stena Line utökar med fler linjer

Publicerad: 2012-10-31   Uppdaterad: 2012-11-01

Rederiet Stena Line expanderar och kan via förvärv erbjuda ytterligare fem linjer. I maj i år blev affären mellan Stena Line och Scandilines klar och resultatet är åtta nya fartyg och fem nya linjer i Stena Lines ägo. Det formella beslutet togs i mitten av oktober i år och från och med nu är det...

Rederiet Stena Line expanderar och kan via förvärv erbjuda ytterligare fem linjer.

I maj i år blev affären mellan Stena Line och Scandilines klar och resultatet är åtta nya fartyg och fem nya linjer i Stena Lines ägo. Det formella beslutet togs i mitten av oktober i år och från och med nu är det Stena Line som trafikerar linjerna Travemünde till Ventspils och Liepaja i Lettland, linjerna från Trelleborg till Rostock och Sassnitz samt fraktlinjen Nynäshamn och Ventspils.

Under nästa år kommer Stena Line att både påbörja renovering av fartygen samt sätta in åtgärder för att höja upplevelsen ombord. De nya fartygen i rederiets flotta är ”Trelleborg”, ”Skåne”, ”Sassnitz”, ”Mecklenburg Vorpommern” och ”Ask” samt de chartrade fartygen ”Scottish Viking”, ”Urd” och ”Watling Street”.

De nya linjerna och fartygen innebär att Stena Line nu kan erbjuda sina kunder 22 linjer och 37 färjor i norra Europa.