Biltema tvingas stänga parkeringar

Publicerad: 2013-01-21   Uppdaterad: 2013-01-22

I Borlänge är husbils- och husvagnsåkare välkomna att övernatta på Biltemas parkering, men vid butiken i Västervik fälls nattetid bommar framför parkeringen för att förhindra buskörning. När Biltema öppnade sin butik i Borlänge 2010, så hälsade vd:n och tillika husbilåkaren Henrik Albertsson husbilsåkare välkomna att övernatta på parkeringen vid varuhuset. När de vaknar på morgonen,...

I Borlänge är husbils- och husvagnsåkare välkomna att övernatta på Biltemas parkering, men vid butiken i Västervik fälls nattetid bommar framför parkeringen för att förhindra buskörning.

När Biltema öppnade sin butik i Borlänge 2010, så hälsade vd:n och tillika husbilåkaren Henrik Albertsson husbilsåkare välkomna att övernatta på parkeringen vid varuhuset. När de vaknar på morgonen, så bjuds de även på en kopp kaffe i butiken.

Men vid flera av Biltemas övriga butiker runt om i landet, så stängs parkeringarna nattetid med bommar. En av dessa finns i Västervik, där bommar monterades upp i slutet av förra året.
– Det är för att vi ska bli av med buskörning med bilar under nätterna.
– Tyvärr har flera av våra varuhus tvingats montera upp bommar för att slippa sådana besvär, säger Paul Petersen, varuhuschef vid Biltema i Västervik.

I Borlänge är det ännu så länge inga större problem med buskörning.
– Men blir det för mycket stök under nätterna, så kan vi tvingas att tänka om och stänga parkeringen när butiken inte är öppen.
– Det hoppas vi innerligt att vi ska slippa, eftersom husbilsfolket är en viktig del av vår kundkrets, säger Henrik Albertsson, vd för Biltema Borlänge AB.

I Västervik kör de visserligen inte bort en husbil, som övernattar innanför bommarna. Men vill husbilsåkaren ge sig iväg innan bommarna hissas upp, så kräver vaktbolaget saftig ersättning för upplåsning.

Rulla till toppen