Åretruntsatsning i Stockholm

Publicerad: 2022-10-07   Uppdaterad: 2023-04-18

Nu har de nya attraktionerna SkiStar Klätterpark, Mountain Coaster och Mountain Tube invigts av bland andra SkiStars ambassadör Nils van der Poel.

Konceptet SkiStar Sports & Adventures vill inspirera till gemenskap och en aktiv livsstil även sommartid. Först ut var SkiStar i Trysil, Sälen och Åre.

Med nya SkiStar Stockholm Hammarbybacken får även alla huvudstadsbor och dess besökare tillgång till konceptet nästan mitt i stan. Dessutom är flera av aktiviteterna tillgängliga året runt.

– Vi gör storstaden mer aktiv och lite roligare med kittlande och utmanande attraktioner för alla som letar efter rörelseglädje och minnesvärda upplevelser. Med satsningen hoppas vi att kunna bidra till att få fler människor i rörelse och samtidigt njuta av Stockholms bästa utsikt, säger Stefan Sjöstrand, vd och koncernchef på SkiStar.

Vad erbjuds då? Jo, Mountain Coaster som är en variant av fartfylld (40 km/h) spårrodel, 800 meter nedför berget på räls, inkluderat adrenalinpåslag.

Garanterat kittel i magen ger familjeanpassade Mountain Tube där man sittande i gummiringar tar sig ned från en sluttning via tre olika banor. Klätterparken omfattar sju höghöjdsbanor med varierande svårighetsgrad och ett sextiotal hinder varav ett är en 100 meter lång zipline.

Till sensommaren planeras även Summerski (9 000 kvm åkbar yta på konstgräs) och Vallestigen (kostnadsfri för de yngre barnen) att öppnas. Bokning sker på skistar.com eller SkiStar-appen. 

Åretruntsatsning i Stockholm
Banan Mountain Coaster är 800 meter
lång och ger en topphastighet på uppemot 40 km/h. /// FOTO: Jonas Carlsson Almqvist
Rulla till toppen