50 år med Kabe

Publicerad: 2022-11-04   Uppdaterad: 2023-04-18

Redan 1972 började Caravan i Eskilstuna AB att sälja husvagnar från Kabe och därmed är de äldst i Sverige som Kabe-återförsäljare.

– Caravan i Eskilstuna AB grundades 1969 av mina föräldrar, Sten och Margareta Johansson. De började att sälja Thomson och Fiab husvagnar men kände snart att de ville utöka med ett större och kändare fabrikat så de tog kontakt med Kabe 1972 och blev då återförsäljare, berättar företagets nu-varande vd Håkan Johansson.

Hur såg då kunderna ut då, jämfört med idag?

– Man hade nog ungefär samma vision då som nu, att man ville ha en meningsfull, avkopplande och härlig fritidssysselsättning. Men kraven på produkterna var betydligt enklare då, än vad de är idag.

50 år är lång tid. Kunde ni ens drömma om att samarbetet skulle vara så länge?

 – Jag tror inte riktigt att man funderade i de banorna då, men med tiden har samarbetet vuxit sig starkare och starkare med åren. Det har alltid varit och är fortfarande väldigt trevligt att samarbeta med Kabe, och att sälja deras fina produkter. Vi var även tidigt ute med husbilar, och vår första KABE-husbil var en Travel Master 1983. Caravan i Eskilstuna firar detta jubileum under hela året men lite extra pompa och ståt sker på höstmässan 23–25 september.

50 år med Kabe
Från vänster; Sten Johansson (grundare), Kjell (dåvarande servicetekniker), Håkan (son till Sten och vd sedan 1994) och Tord (säljare 1986–2015, tillika Stens svärson).
Rulla till toppen