Först i Europa att bli godkända av Mercedes

Publicerad: 2022-12-22   Uppdaterad: 2023-04-18

Nyinvigda HymerCenter i Lomma är en unik anläggning. De är nämligen först i Europa att vara godkänd av Mercedes.

– Enligt Mercedes är vi den första husbilsförsäljaren i Europa som är auktoriserade för att också utföra service på företagets vans och de Mercedes-chassin som Hymer använder, berättar Marcus Engstrand, eftermarknadschef på HymerCenter under premiärvisningen av den nya anläggningen i Lomma, norr om Malmö.

Satsningen i Lomma drog i gång för sex år sedan och i våras öppnades den helt nybyggda anläggningen.

– Redan från början var målsättningen att vi skulle ge full service till våra kunder, säger Aner Engstrand, som startade företagets första försäljningsställe i Örebro, för mer än 50 år sedan. 

Aner har länge drivit principen att de som köper husbil ska ha tillgång till all service för sina fordon på ett och samma ställe. När det gäller Fiat, som tidigare dominerade stort, var det en förhållandevis enkel process.

– Mercedes har definitivt högre krav för auktorisering, säger Marcus. Vi har bland annat investerat i en speciell lyft, som Mercedes kräver, diagnosutrustning och andra specialverktyg. Dessutom går alla våra mekaniker igenom en skräddarsydd utbildning för att få arbeta med deras fordon.

Verksamheten i Lomma öppnade alltså redan i våras, men den 20 oktober arrangerades ett öppet hus för leverantörer och andra inbjudna gäster. Nya HymerCenter är en toppmodern anläggning där Aner Engstrand och hans familj samlat sin långa erfarenhet av husbilsförsäljning i en fastighet utvecklad för både dagens och morgondagens krav. Förutom utställningshall, verkstad, servicelokal och lager finns bland annat ett speciellt rum för överlämning av husbilar till kunder.

– Där får våra kunder möjlighet att i lugn och ro gå igenom alla funktioner och finesser i sina nya fordon, berättar Marcus. Jag är säker på att det kan bidra till att man får mer glädje av sin husbil.

Först i Europa att bli godkända av Mercedes
Speciallyft som Mercedes kräver är på sin plats.
Rulla till toppen