Spännande boende i Borås

Publicerad: 2023-01-26   Uppdaterad: 2023-01-16

Efter en sommar med den högsta beläggningen på många år storsatsar nu Borås camping med ett nytt och unikt boende – två glaskupoler.

Den nya boendeformen är det enda i sitt slag i Sverige och kommer snart att öppna för övernattning. I glaskupolerna, som är utrustade med dubbelsäng, bord, kylskåp och stämningsfull belysning, kommer gästerna kunna uppleva en sommarnatt under stjärnorna, mysa i höstrusket eller se den första snön falla. 

– En tydlig trend är att semester på hemmaplan ökar, likaså efterfrågan kring spännande och unika boendealternativ som kan fungera året runt, berättar Lisa Sjölin, affärsområdesansvarig på Borås Djurpark & Camping AB. 

Nu är inte kupolerna det enda nya på campingen. Här har det också skapats utegym, hinderbana för barnen och miljöhus. Till årsskiftet beräknar man även att vara klar med renoveringen av två stugbyar som inkluderar 36 stugor.

Borås camping är en av Sveriges största citycampingar med över 300 tomter, 52 stugor och vandrarhem. Då Viskan rinner som ett blått band genom hela området, och naturreservatet Rya Åsar är beläget precis bakom har campingen naturen och hela city som närmaste granne. Några stenkast bort hittar gästerna nämligen såväl Borås Djurpark som bad, shopping och hela stadens utbud av upplevelser.

Rulla till toppen