Nya campare på ingång?

Publicerad: 2023-07-21   Uppdaterad: 2023-07-17

Enligt en färsk attitydundersökning från AQ Analys gällande svenska folkets campingvanor och preferenser är det troligt att många är på väg in i vår camping-sfär.

Bland de tillfrågade fanns det givetvis en mängd personer som aldrig tidigare har campat. Nu ska det tydligen bli ändring på det.

Hela elva procent av dem uppger nämligen att det är ganska, eller mycket troligt, att de kommer att tillbringa sommaren på en campingplats i Sverige. Bland dem är de yngre (upp till 35 år) mer inne på att prova på jämfört med den äldre målgruppen (36 år eller äldre). Störst skillnad ser vi i könsfördelningen där 39 procent av kvinnorna samt 28 procent av männen kan tänka sig denna semesterform.

Den främsta anledningen till ”campingsuget” (husvagn, husbil, stuga, tält) är att få uppleva svensk natur. Bland de som aldrig tidigare varit på campingsemester, uppger hela 41 procent att en av de främsta anledningarna är viljan att prova på något nytt. Väl på plats på en anläggning prioriterar de tillfrågade fräscha servicehus, omgivningen och natur samt bra badmöjligheter.

Fotnot: Resultaten baseras på 500 svar i en webbundersökning bland svenskar i åldern 20–75. Den genomfördes i april 2023 via en riksrepresentativ webbpanel.

Rulla till toppen