Ny energiteknik för mobil fritid

Publicerad: 2023-09-27   Uppdaterad: 2023-09-19

Eberspächer är ett välkänt produktmärke när det handlar om värmesystem i bilar. Nu lanserar företaget nya energisystem för ökad komfort och värme.

Strävar du efter att bli mer självförsörjande på el? Då är kanske Xellstors 230 V energiledningssystem något för dig? Systemet från Eberspächer levererar ström till alla elektriska enheter i fritidsfordonet oberoende av fordonsbatteri. Enligt företaget tillgodoser det samtliga energibehov, väl anpassat för mobil fritid. Produkten är dessutom kompakt och enkel att ladda.  

Samma företag presenterar också nya E-Airtronic EHV1 230V som säkerställer en behaglig temperatur även under kallare årstider. Den elektriska luftvärmaren med 1 kW effekt och en fläkt möjliggör riktad värmedistribution i campingfordon med batteridriven kraftkälla.

Tekniken är i princip densamma som i luftvärmepumpar som många har installerade i sina hus, det vill säga den ger både effektiv uppvärmning och kyla efter behov vid omvänd cirkulation. Den stora skillnaden är att denna är kompakt, har låg vikt och ger maximal effekteffektivitet inom ett begränsat område. Köldmedlet R32 som används för driften är mer miljövänligt än det vanliga R410A.

I framtiden kommer produktfamiljen att innehålla två versioner med effektklasserna 2,5 och 3,5 kW för individuella komfortkrav. Nyheterna kommer att presenteras på Caravan Salon i Düsseldorf 2023 med beräknad säljstart våren 2024.

Läs mer på: www.eberspaecher.com.

Rulla till toppen