Elmia lockade storpublik

Publicerad: 2023-11-21   Uppdaterad: 2023-11-19

Intresset för det mobila livet är större än någonsin. Det står klart efter fem intensiva mässdagar där Elmia Husvagn Husbil hade 140 utställare och lockade till sig 31 500 besökare.

– Mässan är en väldigt bra temperaturmätare på det kommande året. Många utställare upplever att folks engagemang ligger på en rekordnivå och uppger att de har haft bra respons, säger Klas Brandt, mässansvarig för Elmia Husvagn Husbil.

Mässcampingen var fullbokad och för första gången någonsin spelades det in en livepodd på mässan; detta inslag var populärt. Årets nyhet Destinationstorget var också ett välkommet tillskott som många gånger lockade storpublik. I de traditionella mässhallarna hade besökarna möjlighet att se allt från trendiga taktält och plåtisar till stora, lyxiga fordon. 

Eva-Klara Blomberg Högväg, vd på Husbilslandet, menar att mässan har stor betydelse för branschen. 

– Det är starten på försäljningen av kommande modellår. Vi märker att det starka intresset håller i sig, vi har sålt flera husbilar på mässan, säger hon. 

Husvagnsbranschens Riksförbunds ordförande Per Nilsson var också nöjd med mässdagarna:

– Jag tycker årets mässa visar att den betyder väldigt mycket för många. Att vi har en stark branscharena som Elmia Husvagn Husbil är viktigt. 

Fotnot: Nästa års datum för Elmia Husvagn Husbil är 11–15 september.

Rulla till toppen