Vintersäkrad Hobby

Publicerad: 2023-11-22   Uppdaterad: 2023-11-19

Vad sägs om husvagnar som gör campinglivet hetare? Det är vad Hobbys nya Nordic Edition handlar om.

Vintercamping är på stark tillväxt och till modellåret 2024 blir det premiär för Hobby Nordic Edition, en serie vagnar framtagna för att tåla det nordiska klimatet.

Först ut är 660 WQM (L-soffa fram, tvärställd dubbelsäng, vagnsbrett hygienutrymme), medan 560 WLU väntas komma våren 2024. Gemensamt är att de är vintersäkrade med allt från vattenburen golvvärme till uppvärmd gråvattentank och isolerade ledningar.

– Förra vintern genomfördes fullskaliga tester i norra Sverige som visade att vagnarna trivs i kyla och snö, berättar Håkan Jägmar, försäljningschef för Hobby Sverige. 

Hobby Nordic Edition är ett utvecklingsprogram som har tagits fram av representanter från nordiska återförsäljare tillsammans med tillverkarens tekniker och ingenjörer. Tanken är att Nordic Edition-kollektionen ska utökas och vid den här tiden nästa år ska det finnas ytterligare modeller för åretruntbruk.

– Till modellåret 2025 blir det även husbilar i Hobby Nordic Edition-programmet. Vi har mycket spännande på gång, avslutar Håkan Jägmar.

Rulla till toppen