First Camp: 100 miljoner i nyemission

Publicerad: 2023-12-26   Uppdaterad: 2023-12-20

First Camp, Skandinaviens största campingkedja, ser fortsatt goda investeringsmöjligheter och satsar på ett stort antal investeringsprojekt under 2024.

De senaste åren har campingkedjan framgångsrikt investerat i både ökad boendekapacitet, större aktivitetsutbud och förbättringar av standarden på deras 70 destinationer i Sverige, Danmark och Norge. Efterfrågan på ny boendekapacitet har varit stark även under 2023 och företaget ser många affärsmöjligheter framöver.

First Camp Group AB:s styrelse har därför, med stöd av bolagets huvudägare Norvestor, beslutat att genomföra en nyemission om initialt upp till 100 miljoner SEK. Via detta möjliggörs stora satsningar för 2024 och därtill underlättas hanteringen av säsongssvängningar i likviditeten.

I investeringsplanen ingår bland annat ett tiotal projekt för att utöka kapaciteten med både nya campingtomter och boende i studios och stugor. Bland annat planeras fler stugor på Leksand Strand och nya campingtomter på First Camp Arcus – Luleå och First Camp Skutberget – Karlstad. I planen ingår även fortsatta satsningar på att ställa om energiförsörjning på campingar som förvärvats de senaste åren, från fossilbaserad uppvärmning till värmepumpar.

–Vi har en lång bruttolista på investeringsmöjligheter och motsvarande projekt har tidigare levererat starka resultat, även under 2023. Det känns mycket bra att våra ägare visar fortsatt stor tilltro till First Camp och de möjligheter vi ser i marknaden. Parallellt med denna investeringsplan fortsätter vi titta på förvärv av fler destinationer, säger Johan Söör, vd för First Camp.

Rulla till toppen