Liten och flexibel från Dethleffs

Publicerad: 2023-12-29   Uppdaterad: 2023-12-28

Crosscamp är ett relativt nytt varumärke från tyska Dethleffs. Den moderna designen och den individuella utrustningen är tänkt att tilltala en ung kundkrets med begränsad ekonomi.

Serien består av en trio: Flex 541, Full 600 och Full 640 Unlimited Edition som är standardutrustade med bland annat markis, markisbelysning och ramfönster.

Mest spännande och udda i sällskapet är den förstnämnda som mäter 542 centimeter och byggs på Opel Movano. Campingbilen går att få med 14 olika planlösningar(!) och utrustas efter kundernas individuella önskemål. 

Vändbara framstolar är gemensamt med andra campingbilar i klassen, medan sittbänken i 541:an är tillval och monterad på dubbla skenor som snabbt kan tas bort eller installeras efter behov. Detsamma gäller det multifunktionella matbordet, som kan fästas på sidoväggen eller användas utomhus.

För att sova fäller resenärerna ut en bäddsoffa (200 x 133 cm), som fästs på sidoväggen under dagen. Bak finns möjlighet att montera en flexibel (vikbar) garderob med fyra fack. Köket, som även kan användas från utsidan, har gasolspis med två brännare, diskho, kylskåp (70 liter), lådor och en 2,8-kilos gasolflaska.

Här finns också färsk- och spillvattentank, däremot inget hygienutrymme. Som tillval finns en hopfällbar duschkabin att sätta baktill.

Rulla till toppen