Sveriges mest eftertraktade camping

Publicerad: 2024-01-30   Uppdaterad: 2024-01-27

Tyska ADAC:s campingportal, med över 12 000 campingplatser i 40 länder, har analyserat statistik för 2023 och fått fram vilka de tio mest eftertraktade campinganläggningarna i Sverige är. Toppar listan gör Daftö Resort i Strömstad.

– Det här är superkul! Vi är väldigt glada över intresset för vår bransch, för Sverige och Västkusten och framför allt för Strömstad och Daftö, säger Lena Kempe, vd för Daftö Resort.

För många är Sverige ett drömresemål och det gäller såväl internationella gäster som svenskar. Enligt SCR:s bransch- och marknadsrapport valde 43 procent av de internationella sommarturisterna ett campingboende under 2022. Som bekant blomstrar campandet och det är knappast någon annan form av semester som växer i så hög takt. 

– Vi har absolut märkt av ökningen. 2022 var ett rekordår för oss och 2023 ser ut att följa samma linje, vilket är otroligt kul. Vi har blivit mer kostnadseffektiva efter pandemin vilket gör att vi har ännu mer utrymme till att återinvestera i anläggningen och skapa fler och bättre familjeäventyr för våra gäster, något vi blir ännu mer taggade på nu efter sådana här utmärkelser, avslutar Lena Kempe.

De tio mest eftertraktade campingarna i Sverige (enligt ADAC):

1) Daftö Resort, 2) Destination Apelviken, 3) First Camp Sibbarp-Malmö, 4) Västervik Resort, 5) Tingsryd Resort, 6) Böda Sand Beach Resort, 7) Mötesplats Borstahusen, 8) Swecamp Flottsbro, 9) Falsterbo Camping Resort, 10) First Camp Oknö-Mönsterås.

Rulla till toppen