Sweden Rock fördubblar antalet platser

Publicerad: 2024-01-31   Uppdaterad: 2024-01-27

Att åka på stora evenemang och arrangemang har för många blivit synonymt med att bo i husbil eller husvagn.

– Till nästa sommar mer än fördubblar vi vår egen campingplats – från årets 350 platser till 750, säger Hannes Emeus, marknadschef på Sweden Rock.

Boendet har blivit ett framgångsrecept när det kommer till stora evenemang som exempelvis Sweden Rock och orienteringsfesten O-Ringen. Här har musik och idrott, tillsammans med närheten till en husvagn eller husbil, bildat en perfekt helhet som inte tappar i popularitet.

Den stora musikfestivalen Sweden Rock i Norje (Blekinge) märker av tendensen. Här samarbetar arrangören med tio andra campingar där besökarna kan boka plats, men sedan i somras finns en egen campingplats.

– Hos oss är campingen en stor del av upplevelsen för många, säger Hannes Emeus och berättar att Sweden Rock redan till nästa år ska fördubbla den egna campingytan. I år var det premiär för en campingplats i egen regi där vi sparsamt testade med 350 platser. Bokningarna fylldes på snabbt, så till nästa sommar kommer vi att utöka till 750.

En undersökning gjord av arrangören visar att cirka 40 procent av alla besökare under 2023 års festivaldagar bodde i husvagn eller husbil. En procentsats som i stort sett har varit densamma de senaste fem åren.

Rulla till toppen