Dethleffs: Trendig nylansering

Publicerad: 2024-03-20   Uppdaterad: 2024-03-16

I år förnyar Dethleffs den bästsäljande husbilsserien Trend. Det gäller ny utformning av exteriören, ny interiör, utökad standardutrustning och attraktiva tilläggspaket.

I samband med att Dethleffs omarbetar Trend använder de nylanseringen till att omorganisera företagets husbilsflotta i mellanklassen. Kort sagt, modellserierna Pulse, Pulse Classic och tidigare Trend blir nya Dethleffs Trend.

Precis som tidigare kommer Trend både att finnas som halv- och helintegrerad. De halvintegrerade T-modellerna blir utrustade med den aerodynamiskt formade takluckan inklusive uppställbart takfönster från hittillsvarande Pulse Classic.

De integrerade modellerna övertar fronten från Pulse och får en förarhyttsdörr som standard. Interiört gäller en trivsam varm trädekor med tvärgående ådring på möblerna, kontrasterande gråa ytor, dynklädslar med passande färger och trendigt mörkt tak. Moderna, raka former präglar möbelinredningen. Utöver detta har överskåpen mer förvaringsvolym än i föregångaren. Enkelsängsmodellerna får extra förvaring genom överskåp runt om plus två garderober vid sängarna. 

I versionerna T/I 7057 EBL och DBL gäller en generös sittgrupp för upp till sex personer. De övriga planlösningarna erbjuder en klassisk halvdinett med tvärställd soffa. Tre sängvarianter kommer att finnas där T/I 6877 har tvärställd bädd (första gången i en Trend). Fordonen kommer att byggas på Fiat Ducato med 140 hästkrafter (180 hk som tillval). Priser från 1 059 000 kronor för de halvintegrerade och från 1 213 00 kronor för de helintegrerade.

Dethleffs
Nytt bakparti med en mer personbilsliknande bakljusramp.
Rulla till toppen