Tung start på året

Publicerad: 2024-04-26   Uppdaterad: 2024-04-23

Under januari registrerades ett lägre antal husbilar och husvagnar än samma månad för ett år sedan. Branschen påverkas fortfarande av en svag valuta och ett högt ränteläge.

– Vädret under inledningen av året var rejält kallt med mycket snö och kyla, och det påverkar såklart också leveranserna, säger Per Nilsson, ordförande för Husvagns- och Husbilsbranschens Riksförbund.

Framför allt var försäljningen av husvagnar dyster. Endast ett dussin vagnar nyregistrerades och det är 67, 56 procent sämre än januari 2023. För husbilarna blev tappet 31,82 procent. 

– Just nu avvaktar flera kunder stora investeringsbeslut. Vi ser dock positiva tecken i och med att valutan har återhämtat sig något och räntetoppen verkar vara nådd. Branschen genomför också en helt ny mässa i Mälarregionen (Stockholmsmässan 14–17 mars) vilket kan stimulera nyregistreringen, säger Per Nilsson.

44 nyregistrerade husvagnar jämfört med 62, och 83 nyregistrerade husbilar jämfört med 134. Det är siffrorna som HRF (Husvagns- och Husbilsbranschens Riksförbund) presenterar för februari. 
Rulla till toppen