Storaffär inom besöksnäringen

Publicerad: 2024-05-24   Uppdaterad: 2024-05-24

First Camp förvärvar campingverksamheten på Skara Sommarland och ingår ett långsiktigt samarbete med Parks and Resorts som driver vattenparken.

First Camp och Parks and Resorts är två av de största aktörerna inom svensk besöksnäring. Det finns stora likheter mellan bolagen som lägger fokus på gästupplevelser, engagerade medarbetare och hållbarhet. Nu görs en gemensam satsning för att ytterligare förbättra.

– Vi är väldigt glada över att välkomna Skara Sommarlands camping in i First Camp-familjen. Detta stärker vårt redan omfattande erbjudande till barnfamiljer i hela Skandinavien. Det känns också roligt att vi inleder ett långsiktigt samarbete med Parks and Resorts gällande paketförsäljning av stug- och campingboende i Skara, säger Johan Söör, koncernchef för First Camp.

Så här analyserar Parks and Resorts koncernchef, Christer Fogelmarck, samarbetet.

– Vi har positiva erfarenheter av att boosta en destination i samarbete med andra. First Camp är bäst i Sverige på det de gör. Vi är bäst på det vi gör. Tillsammans har vi alla förutsättningar att skapa något helt unikt av Skara Sommarland som en självklar sommar-destination för barnfamiljer i norra Europa.

Campingområdet kommer att uppgraderas och Sommarlandet ska utvecklas till en ännu mer attraktiv destination. I och med förvärvet har First Camp nu 72 destinationer, varav 53 i Sverige.

Rulla till toppen