Femstjärnig till First Camp

Publicerad: 2024-06-24   Uppdaterad: 2024-06-28

First Camp fortsätter sin tillväxtresa och tar nu över Kronocamping Lidköping.

Campingen är flerfalt prisbelönt och en av Sveriges få femstjärniga anläggningar. I och med detta förvärv har campingkedjan nu 71 destinationer totalt sett, varav 52 i Sverige. 

Resan med familjeägda Kronocamping Lidköping påbörjades på 1960-talet av Sven Larsson och drivs idag i tredje generationen. Tre av de nuvarande ägarna, Pernilla Söderström, Pavo Andersson och Peder Andersson, kommer att fortsätta arbeta i verksamheten under de nya ägarna.

På plats finns i runda tal 500 campingtomter, 30 stugor, spa, restaurang samt äventyrsgolf och den årliga omsättningen är cirka 40 miljoner kronor. Läget är mycket attraktivt direkt vid Vänerns strand och med gångavstånd till centrala Lidköping. 

– Vi är väldigt glada och stolta över att ha fått förtroendet att överta Kronocamping Lidköping och kommer att göra vårt bästa för att förvalta och fortsätta utveckla denna välskötta destination. Vi är extra glada över att Pernilla, Pavo och Peder valt att fortsätta jobba i verksamheten, säger Johan Söör, koncernchef för First Camp. 

Rulla till toppen