Billigare entré i Borås

Publicerad: 2024-06-27   Uppdaterad: 2024-06-25

Bland alla prishöjningar som sker i vår allmänna vardag simmar Borås Djurpark mot strömmen. De har valt att sänka sina entrépriser.

I kundundersökningar säger allt fler av djurparkens besökare att ekonomin är det största hindret för att komma på besök så ofta som de önskar. Därför har Borås Djurpark under en tid arbetat på att ta fram fler entréalternativ och utökad prisdifferentiering.

Genom att introducera fler och billigare biljettkategorier, och göra rejäla prissänkningar på upp till 40 procent utanför högsäsong vill de nu göra parken mer tillgänglig även i tuffa tider.

– Inflation, höga räntor och sviktande konjunktur har gjort att många har behövt göra prioriteringar och förändra vanor. Detta gäller inte minst för barnfamiljer. Flertalet har valt en billigare matkasse, så varför skulle de inte också kunna välja ett billigare djurparksbesök, menar Jeanette Lindström, vd för Borås Djurpark.

De största procentuella prissänkningarna görs på biljetter för barn och seniorer. Genom att kunna välja när besöket görs kan det bli stor skillnad på priset, särskilt för familjer. Framför allt är det under vår och höst som det blir billigare, och samtidigt lite lugnare, men med samma intressanta djur i den uppskattade parken.

– Vi gör detta för djurparkens framtid, vi måste hitta prispunkter och trösklar som genererar besök men också med en effekt så att de som kommer också tycker att de har råd att lägga pengar även inne i parken, säger Jeanette Lindström.

Rulla till toppen