Bilen som tar dig till nya äventyr – så väljer du rätt modell

Publicerad: 2023-07-07   Uppdaterad: 2023-07-11

Robusta, rymliga och prisvärda bilar. Dacia har snabbt etablerat sig som en pålitlig biltillverkare med nöjda och lojala kunder. I denna artikel tittar vi närmare på två av tillverkarens mest omtyckta modeller.

Dacias filosofi är tydlig – bilar som möter kundernas grundläggande behov. En Dacia är robust, praktisk och utrustad med allt som är väsentligt – samtidigt alltid prisvärd. Med en lägre bilkostnad finns mer pengar över för andra drömmar och intressen. Dacias modeller har blivit en favorit bland friluftsmänniskor, campare, djurvänner och andra människor med en aktiv livsstil.

Dacia har ett flertal modeller för att passa olika kunders behov. Mest känd är SUV-ikonen Duster och nyligen kompletterades modellprogrammet med Jogger. Jogger är en ny sorts familjebil – praktisk som en kombi, tuff som en SUV och med utrymmen som en minibuss. Dacia Jogger har upp till sju sittplatser och finns även som hybrid, Jogger HYBRID 140.

En ikonisk modell i nytt utförande

Den senaste versionen av Dustern är en familjevänlig bil som är perfekt för såväl stadskörning som vildmarksäventyr med mer krävande vägunderlag. Oavsett om du väljer bensin- eller dieselmotor så går bilen att få med fyrhjulsdrift. Utrustad med fyrhjulsdrift får Duster dra upp till 1500 kg med bromsat släp och utväxlingen är anpassad för maximalt drivgrepp på krävande underlag.

Duster är Dacias mest framgångsrika och ikoniska SUV. Bilen kom ut på marknaden 2010 och har haft enorma framgångar med över 2 miljoner sålda exemplar. Sedan 2018 är Duster Europas mest sålda SUV-modell till privatpersoner.

Bilen känns igen på vägarna tack vare den eleganta Y-formade ljussignaturen på frampartiet och grillens 3D-design vilket ger bilen sitt robusta utseende. Interiören är komfortabel och rymlig och har bland annat en innovativ mittkonsol med ett skjutbart armstöd och ett stort förvaringsutrymme. Med två främre och två bakre usb-portar är det lätt att tillgodose hela familjens behov oavsett var ni befinner er.

Bilen är även packad med smart teknik så som multivy-kamera (fyra individuella kameror) och smartphone-spegling för att nämna några. Allt för att göra din resa så enkel, säker och komfortabel som möjligt.

Dacia Duster har ett pris från 214 900 kr**.

Dacia Jogger HYBRID 140 med upp till 7 sittplatser

Nya Dacia Jogger är en riktigt rymlig bil med plats för upp till sju personer. Den sista raden kan enkelt tas ur och Jogger blir då en femsitsig bil med ett bagageutrymme på 1 819 liter.

Jogger finns även som hybrid, Jogger HYBRID 140. Med hybriddrift kan du köra upp till 80 procent*** av din stadskörning på el och samtidigt minska din bränsleförbrukning med upp till 40 procent***. Tekniken kombinerar två elmotorer med en förbränningsmotor. Batteriet laddas under färd och behöver inte laddas utifrån med en kabel.

Oavsett val av drivlina är Jogger välutrustad med teknik som gör vardagen lättare. Bland annat har bilen LED-strålkastare, automatisk nödbroms, dödavinkeln-varnare, smartphone spegling, och modulära takrails som kan förvandlas till lasträcken med ett par enkla handgrepp.

Dacia Jogger har ett pris från 224 900 kronor** och Dacia Jogger HYBRID 140 går att få från 336 900 kr**.

Läs mer om Dacias bilar här!

** Angivna priser är rekommenderade priser inklusive moms och lokala avvikelser kan förekomma och gäller t.o.m. 2023-07-03. Med reservation för ändringar och lokala avvikelser. Dacia reserverar sig för eventuella felskrivningar. Bilen på bilden är extrautrustad.

***Enligt körcykel för stadsmiljö, jämfört med en likvärdig förbränningsmotor beroende på körförhållandena.


Dacia Duster bränsleförbrukning vid blandad körning: 4,8–6,8 l/100km, CO₂-utsläpp 127–153 g/km (WLTP). Extrautrustning kan påverka förbrukning och CO₂. Dacia reserverar sig för eventuella felskrivningar. Bilen på bilden är extrautrustad.


Dacia Jogger bränsleförbrukning vid blandad körning: 4,9–5,7 l/100km, CO₂-utsläpp 110–127 g/km (WLTP). Extrautrustning kan påverka förbrukning och CO₂. Dacia reserverar sig för eventuella felskrivningar. Bilen på bilden är extrautrustad.

Läs även: Bekväm, bränslesnål och funktionell – Dacia är bilen för sommarens äventyr

Rulla till toppen