Det bästa av två världar – spännande nyheter från Knaus och Weinsberg

Publicerad: 2023-07-12   Uppdaterad: 2023-07-12

Sommaren är här och viljan att resa är stark! Under sommarhalvåret är det också vanligt med tankar om ett nytt fritidsfordon. Kanske är du lockad av vanlife-trenden, med mindre fordon, lika smidiga i stadsmiljö som på landsbygden.

Den som letar efter en kombination av smidig och välutrustad bör spana in Knaus Tourer Van och Weinsberg X-Cursion Van.

Under förra året lanserade Knaus Tabbert två minst sagt imponerande nyheter för modellår 2023: Tourer Van Vansation och X-Cursion Van Edition [PEPPER]. Efter många månader av längtan finns de nu i Sverige – och de har minst sagt varit värda att vänta på.

Knaus och Weinsbergs två nyheter är nästintill identiska, vi skulle kunna kalla dem ett syskonpar. Unikt för modellerna är att de är lätta och smidiga som en campervan, men med samma format, egenskaper och utrustning som en husbil. Med andra ord: nätta utan att vara avskalade. En perfekt modell för dig som väljer mellan husbil och plåtis. Men även för dig som tidigare ägt ett större fritidsfordon och som letar efter något mindre – utan att behöva kompromissa när det kommer till utrustning. Modellerna kommer i två planlösningar: 500 MQ och 500 LT. Det som skiljer varumärkenas modeller åt är utseendet och vissa specifika Knaus- respektive Weinsberg-egenskaper.

X-Cursion Van sticker ut från mängden.

Gemensamt för de två planlösningarna är att de är byggda på ett VW T6.1 chassi, har rymliga och välutrustade kök och många smarta förvaringsmöjligheter. Det går dessutom att addera två extra sovplatser i form av en taksäng som finns som tillval. Taksängen är placerad i fronten under det stora panoramafönstret, och ger minst sagt känslan av att sova under stjärnorna. När den inte används trycker du bara in den, samtidigt som ”låsningen” öppnas med en spak.

Men vad skiljer egentligen de två planlösningarna åt? Det tänkte vi svara på nu!

Vad är specifikt för 500 MQ?

  • Fast dubbelsäng med plats för två i husbilens bakre del.
  • Justerbar dusch som är höj- och sänkbar – med andra ord kan du dra nytta av både ett komplett badrum och en generös dubbelsäng. Duschkabinen kan enkelt höjas till en ståhöjd på 190 cm och sänkas till samma höjd som den intilliggande sängen när den inte används. Smidigt värre!
  • Rymligt bakre garage med plats för såväl cykeln som campingutrustningen.
Rymligt garage, bild från Knaus Tourer Van 500 MQ.

Vad är specifikt för 500 LT?

  • Utöver den valbara taksängen finns två sovplatser: den rymliga sittgruppen i bilens främre del konverteras enkelt till en dubbelsäng.
  • Fast badrum med svängbart handfat. När du ska duscha kan du därför svänga undan handfatet för mer rymd och ett större duschutrymme.
  • Planlösningen 500 LT har ett mindre garage än 500 MQ, vilket ger en rymligare boendeyta och större sittgrupp med plats för sex personer.
Med sittgruppen i Weinsberg X-Cursion Van 500 LT bäddad.

Nyfiken på att veta mer om årets (kanske hetaste) nyheter? Läs mer om Knaus Tourer Van Vansation här och Weinsberg X-Cursion Van Edition [PEPPER] här.


Hitta fler fritidsfordon på bergholm.com! 

Rulla till toppen