Campingsemester i Danmark – 5 upplevelser du inte får missa

Publicerad: 2024-05-01   Uppdaterad: 2024-05-30

Årets campingsemester väntar runt hörnet. Kanske har du redan nu börjat planera vart du ska åka? Sommarsverige i all ära, men varför inte ta en färjetur över till Danmark också för en prisvärd utlandssemester där du får uppleva den danska livsstilen "hygge"? Här är fem platser du inte får missa.

Med Stena Lines färja kan du enkelt ta med ditt motordrivna semesterboende från Halmstad över Kattegatts glittrande hav fram till danska Grenå på Jylland. På resan över kan du besöka restauranger, strosa i butiken ombord och njuta av den vackra havsutsikten.

En bra nyhet för alla campare är att Stena Line slopar tilläggskostnaden per person. Med erbjudandet ”Alla plus bilen” försvinner kostnaden på 50 kr per tillkommande vuxen och 25 kr per barn i bilen för upp till 9 personer*. Det gynnar speciellt familjer som är ute på vägarna med husbilen, campervanen eller husvagnen i sommar.

Läs mer och boka din resa med Stena Line här.

Väl framme på Jylland väntar långa strandpromenader, fantastiska måltider och mycket mer som Danmark har att erbjuda. Bara en kort bilresa bort ligger bland annat idylliska byar med korsvirkeshus, välbevarade slott och herrgårdar samt fantastiska golfbanor. Här listar vi fem upplevelser du inte får missa!

1. Djurs Sommerland – Nordens största sommarland

Detta är Nordens största sommarland och erbjuder en mängd attraktioner för både barn och vuxna, inklusive berg-och-dalbanor, vattenland och temaparker. Det är en utmärkt plats för familjer som reser med husbil, med möjligheter till parkering och camping i närheten. Djurs Hytteby & Camping ligger nära med ca 3 minuter med bil.

Köp biljetter och planera din resa här.

Djurs Sommerland bjuder på mängder av aktiviteter, från vattenland till berg-och-dalbanor och temaparker. Foto: Djurs Sommerland.

2. Nationalpark Mols Bjerge

Upplev den danska naturen från sin vackraste sida. Nationalparken erbjuder fantastiska landskap av kullar, skogar och kustlinjer. Det finns flera campingplatser i området som är väl anpassade för husbilsresenärer. Perfekt för vandring, cykling och naturupplevelser.

Läs mer och planera din resa här.

Mols Bjerge är en vacker nationalpark, perfekt för vandring, cykling och naturupplevelser. Foto: Roar Paaske.

3. Århus Gamla Stad (Den Gamle By)

Ta en tur tillbaka i tiden och upptäck hur danska städer såg ut i det förflutna. Den Gamle By är ett utomhusmuseum som visar över 75 historiska byggnader från hela Danmark. Det är möjligt att parkera sin husbil vid Poppelpladsen – den runda parkeringsplatsen vid växthusen. När det gäller övernattning är det möjligt att parkera vid Marselisborgs Hamn, där det finns sju parkeringsplatser.

Den Gamle By i Århus är känd för att vara ett utomhusmuseum med flera historiska byggnader. Foto: Robin Skjoldborg.

4. ARoS Århus Kunstmuseum

För konstälskaren är ARoS ett måste. Museet är känt för sin Rainbow Panorama, en färgglad gångväg som erbjuder en 360-graders utsikt över staden. Det är inte bara konsten inuti som imponerar, även byggnadens arkitektur och dess centrala läge i Århus gör det till ett attraktivt besöksmål.

Mer information om Aros hittar du här.

Stena Nautica tar dig på en härlig husbils- eller campingsemester till vårt danska grannland. Foto: Niklas Nolte.

5. Grenå Strand

Om du vill ha en dag vid havet, är Grenå Strand en av de finaste på Jyllands östkust. Med fin sand och klart vatten är det ett utmärkt val för en avslappnande dag. Grenå Strand Camping finns längs kusten som välkomnar husbilsresenärer, vilket gör det enkelt att stanna över natten och njuta av de vackra omgivningarna.

Boka din campingplats och eller läs mer här.

Grenå strand är en vacker del av Jyllands östkust, med möjligheter för bad och avslappning. Foto: Roar Paaske.

* Passageraravgift, miljöavgift för fordon och miljöavgift per person tillkommer.

Rulla till toppen