Lasagnette i tomat- & olivsås

Publicerad: 2008-08-08   Uppdaterad: 2010-06-18

Typ: VarmrätterSvårighetsgrad: Portioner: 4 Ingredienser: 7-8 dl fullkorsnlasagnette 2 pkt Findus färdiga pastasås Tomat & Oliver 4-8 korvar Kolbasz Lägg alla ingredienserna i en skål och mixa till en färs med stavmixern. Smält smör i en stekpanna och fördela färsen i fyra klickar, forma dem runda med stekspaden och stek på medelvärme cirka fyra minuter...

Typ: Varmrätter
Svårighetsgrad:
Portioner: 4

Ingredienser:

7-8 dl fullkorsnlasagnette
2 pkt Findus färdiga pastasås Tomat & Oliver
4-8 korvar Kolbasz

Lägg alla ingredienserna i en skål och mixa till en färs med stavmixern. Smält smör i en stekpanna och fördela färsen i fyra klickar, forma dem runda med stekspaden och stek på medelvärme cirka fyra minuter på varje sida. Lägg upp burgarna på ett smörpapper medan du hastigt ger fyra skivor fullkorsfranska en stekyta.

Blanda röd kaviar med creme fraiche så att det blir en sås och servera den på burgaren. Koka lasagnetten i lättsaltat vatten cirka 10 minuter, häll av vätskan och häll sedan över tomatsåsen, som är en ny färdigsås som säljs i små fyrkantiga tetrapack. Vill man inte ha så tomatstark sås kan man röra ner några skedar creme fraiche. Hetta upp röran och servera med en kryddstark korv, som här Kolbasz som innehåller 73 procent köttråvara.

Av: Catharina Höglund

Rulla till toppen