Vinmarinerad kassler med majskräm

Publicerad: 2008-08-08   Uppdaterad: 2010-06-18

Typ: VarmrätterSvårighetsgrad: EnkelPortioner: 4 Ingredienser: Ca 200 gram konserverad gul majs 500 -600 gram vinmarinerad kassler 4 msk creme fraiche Lägg alla ingredienserna i en skål och mixa till en färs med stavmixern. Smält smör i en stekpanna och fördela färsen i fyra klickar, forma dem runda med stekspaden och stek på medelvärme cirka fyra...

Typ: Varmrätter
Svårighetsgrad: Enkel
Portioner: 4

Ingredienser:

Ca 200 gram konserverad gul majs
500 -600 gram vinmarinerad kassler
4 msk creme fraiche

Lägg alla ingredienserna i en skål och mixa till en färs med stavmixern. Smält smör i en stekpanna och fördela färsen i fyra klickar, forma dem runda med stekspaden och stek på medelvärme cirka fyra minuter på varje sida. Lägg upp burgarna på ett smörpapper medan du hastigt ger fyra skivor fullkorsfranska en stekyta. Blanda röd kaviar med creme fraiche så att det blir en sås och servera den på burgaren.

Lägg majsen i en skål och mixa den till en slät puré med stavmixern, blanda i creme fraiche och smaka av med peppar och salt. Servera med brynta skivor vinmarinerad kassler och en grönsallad, där majskrämen ersätter eventuell dressing.

Vinmarinerad kassler säljs i de flesta matbutiker.

Av: Catharina Höglund

Rulla till toppen