Bärpaj i mikro

Publicerad: 2008-10-01   Uppdaterad: 2023-04-18

Typ: EfterrätterSvårighetsgrad: EnkelPortioner: 4 Ingredienser: 2,5 dl fullkornsdinkelmjöl (alternativt 1,5 dl havregryn) 0,5 dl socker 100 g smör Fyllning: 3 msk potatismjöl cirka 7 dl bär 3 – 4 msk socker Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en smord form, 20 cm i diameter. Baka på full effekt i 5-6 minuter. Om...

Typ: Efterrätter
Svårighetsgrad: Enkel
Portioner: 4

Ingredienser:

2,5 dl fullkornsdinkelmjöl (alternativt 1,5 dl havregryn)
0,5 dl socker
100 g smör

Fyllning:
3 msk potatismjöl
cirka 7 dl bär
3 – 4 msk socker

Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en smord form, 20 cm i
diameter.

Baka på full effekt i 5-6 minuter. Om kanten säckat ner kan du trycka upp den
med en kniv eller matsked innan den stelnar. Strö potatismjöl i formen och
lägg över bären, strö på socker och baka ytterligare i tre minuter med full
effekt. Servera med glass, vispgrädde eller vaniljsås.

Fler efterrätter.

Av: Catharina Höglund

Rulla till toppen