Typ: Efterrätter
Svårighetsgrad: Enkel
Portioner: 4
Ingredienser:
2,5 dl fullkornsdinkelmjöl (alternativt 1,5 dl havregryn)
0,5 dl socker
100 g smör
Fyllning:
3 msk potatismjöl
cirka 7 dl bär
3 - 4 msk socker
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en smord form, 20 cm i diameter.
Baka på full effekt i 5-6 minuter. Om kanten säckat ner kan du trycka upp den med en kniv eller matsked innan den stelnar. Strö potatismjöl i formen och lägg över bären, strö på socker och baka ytterligare i tre minuter med full effekt. Servera med glass, vispgrädde eller vaniljsås.
Fler efterrätter.Av: Catharina Höglund
Nybakade muffins med smak av blåbär smakar ljuvligt med lite vanilglass.
Fräsh och god efterrätt som knappast kan bli mer lättlagad än så här!
Enkel men lyxig oxfilérätt du inte kan misslyckas med.
Snabblagad förrätt som du kan göra några timmar i förväg och förvara i kylskåpet.
Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!
Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.
6 nr för endast 349kr - klicka här
Här hittar du 640 fristående campingplatser och 767 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.
Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!
Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.