Svampsoppa

Publicerad: 2008-10-01   Uppdaterad: 2010-06-18

Typ: VarmrätterSvårighetsgrad: EnkelPortioner: 4 Ingredienser: 1 – 1,5 liter rensad svamp 1 stor gul lök 2 msk kantarellfond 1 hönsbuljongtärning cirka 6 dl vatten 1 dl potatismospulver 2 -3 msk smör peppar, salt Riven parmesanost Finhacka löken och fräs den med svampen, smula ner en buljongtärning och tillsätt fond och vatten. Låt alltsammans puttra i...

Typ: Varmrätter
Svårighetsgrad: Enkel
Portioner: 4

Ingredienser:

1 – 1,5 liter rensad svamp
1 stor gul lök
2 msk kantarellfond
1 hönsbuljongtärning
cirka 6 dl vatten
1 dl potatismospulver
2 -3 msk smör
peppar, salt
Riven parmesanost

Finhacka löken och fräs den med svampen, smula ner en buljongtärning och
tillsätt fond och vatten. Låt alltsammans puttra i grytan cirka fem minuter
och vispa sedan ner potatismospulvret. Smaka av med kryddor. Strö rikligt
med riven parmesanost över soppan innan du serverar.

Av: Catharina Höglund

Rulla till toppen