Bakad potatis med tre röror

Publicerad: 2008-11-14   Uppdaterad: 2010-06-17

Typ: VarmrätterSvårighetsgrad: Portioner: 4 Ingredienser: 4 stora bakpotatisar Röra 1: 300 gram salami, 2 avocado, 1 röd lök, pressad citron, 1 liten finstrimlad purjolök, 4 dl turkisk youghurt Röra 2: 2 finstrimlade buffésalladshuvuden, 1 burk Creme Bonjour Cuisine med vitlök och örter, 1 liten burk majs, 1 finhackad röd paprika, 1,5 dl turkisk yoghurt Röra...

Typ: Varmrätter
Svårighetsgrad:
Portioner: 4

Ingredienser:

4 stora bakpotatisar

Röra 1: 300 gram salami, 2 avocado, 1 röd lök, pressad citron, 1 liten finstrimlad purjolök, 4 dl turkisk youghurt

Röra 2: 2 finstrimlade buffésalladshuvuden, 1 burk Creme Bonjour Cuisine med vitlök och örter, 1 liten burk majs, 1 finhackad röd paprika, 1,5 dl turkisk yoghurt

Röra 3: 400 gram skalade räkor, 3msk klippt dill, 4 msk smörgåskaviar, 4 dl turkisk yoghurt, 4 hackade hårdkokta ägg, några droppar pressad citron.

Många har micro i sina fritidsfordon, men om inte så finns det på de allra flesta campingplatser idag. Att ange tiden för bakpotatis är omöjligt, men för en normalstor brukar det ta 5-8 minuter på högsta värme och sedan får du ju fyrdubbla det om du är fyra.

Bäst är att prova med en sticka då och då. När potatisen verkar mjuk skall du slå in den i folie några minuter innan du dekorerar den med fyllningen.

Av: Catharina Höglund Foto:Lars-Åke Höglund

Rulla till toppen