Typ: Varmrätter
Svårighetsgrad: Enkel
Portioner:
Ingredienser:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl fiskbuljong
2 dl grönsaksbuljong
1 burk krossade tomater
1 burk konserverade persikor
1,5 dl vispgrädde
0,5 kg vit fisk
ca 1 hg skalade räkor
olivolja, salt, peppar
Hacka löksorterna och fräs dem gyllengula i olivoljan, smula ner en halv
fiskbuljongtärning och en halv grönsaksbuljongtärning och späd med 4 dl
vatten.
Tillsätt tomaterna och låt alltsammans småkoka cirka 20 minuter. Tillsätt
skurna bitar av väl avrunna persikor och tinad fisk. Jag använde en
hajfiskfilé som finns i frysen på exempelvis ICA. Låt småkoka cirka fem
minuter, tillsätt grädden och smaka av. Rör ner räkorna precis innan
serveringen. Sedan räkorna kommit i kan soppan hettas upp men får inte koka.
Av: Catharina Höglund Foto: Lars-Åke Höglund