Isländsk fisksoppa

Publicerad: 2010-03-17   Uppdaterad: 2023-04-18

Fisksoppa är kanske inte det första du tänker på när det är dags att laga mat i husvagns- eller husbilsköket. Men det går alldeles utmärkt. Det här är en isländs variant med tomater - och persikor!

Typ: Varmrätter
Svårighetsgrad: Enkel
Portioner:

Ingredienser:

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl fiskbuljong
2 dl grönsaksbuljong
1 burk krossade tomater
1 burk konserverade persikor
1,5 dl vispgrädde
0,5 kg vit fisk
ca 1 hg skalade räkor

olivolja, salt, peppar

Hacka löksorterna och fräs dem gyllengula i olivoljan, smula ner en halv
fiskbuljongtärning och en halv grönsaksbuljongtärning och späd med 4 dl
vatten.

Tillsätt tomaterna och låt alltsammans småkoka cirka 20 minuter. Tillsätt
skurna bitar av väl avrunna persikor och tinad fisk. Jag använde en
hajfiskfilé som finns i frysen på exempelvis ICA. Låt småkoka cirka fem
minuter, tillsätt grädden och smaka av. Rör ner räkorna precis innan
serveringen. Sedan räkorna kommit i kan soppan hettas upp men får inte koka.

Fler recept på
varmrätter

Av: Catharina Höglund Foto: Lars-Åke Höglund

Rulla till toppen