Stekta äpplen med mandelmassa

Publicerad: 2010-05-08   Uppdaterad: 2010-06-17

Typ: EfterrätterSvårighetsgrad: EnkelPortioner: Ingredienser: ÄpplenMandelmassaSmörPäroncognac eller liknandeGlass eller grädde Tag bort kärnhusen ur äpplena men låt skalen vara kvar. Skär tärningar i den mängd som du tror går åt och stek dem på svag värme i smör. Efter någon minut strör du över riven mandelmassa och rör om i stekpannan. Slå sedan över en skvätt...

Typ: Efterrätter
Svårighetsgrad: Enkel
Portioner:

Ingredienser:

Äpplen
Mandelmassa
Smör
Päroncognac eller liknande
Glass eller grädde

Tag bort kärnhusen ur äpplena men låt skalen vara kvar. Skär tärningar i den
mängd som du tror går åt och stek dem på svag värme i smör. Efter någon
minut strör du över riven mandelmassa och rör om i stekpannan. Slå sedan
över en skvätt Päroncognac eller någon sorts cider och låt alltsammans fräsa
till innan det är färdigt.

Servera med lättvispad grädde eller glass. Är lika gott som dessert som något
extra till kaffet.

Av: av Catharina Höglund

Rulla till toppen